Organlarıyla 5 kişiye hayat verecek

Organlarıyla 5 kişiye hayat verecek

Iğdır'da beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki gencin organları, Ankara ve İzmir'de tedavi gören 5 hastaya nakledilecek- İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arslan: "Organ bağışı, ülkemiz için çok önemli. Çok sayıda hastamız organ

IĞDIR (AA) - Iğdır'da beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki gencin organları, Ankara ve İzmir'de tedavi gören 5 hastaya umut oldu.

Melekli beldesinde yaşayan ve 10 gün önce geçirdiği rahatsızlık sonrası Iğdır Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Fikret Çevik'in, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine Çevik ailesiyle görüşen hastane yetkilileri, Çevik'in organlarının bağışlanması konusunda acılı aileyi ikna etti. Gerekli izinlerin alınmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara ve İzmir'den Iğdır'a iki ekip gönderildi. 

Bakanlığa ait uçaklarla Iğdır'a gelen doktorlar, vakit kaybetmeden Çevik'in kalbini, karaciğerini ve iki böbreğini ameliyatla aldı. 

Çevik'in kalbi ve bir böbreğinin Ankara'da iki hastaya, karaciğeri ve diğer böbreğinin de İzmir'de organ bekleyen 3 hastaya nakledileceği belirtildi.

Ameliyatın ardından gazetecilere açıklamada bulunan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Arslan, gece saatlerinde Iğdır'a geldiklerini ve beyin ölümü gerçekleşen hastanın organlarını başarılı bir ameliyatla aldıklarını belirtti.

Arslan, Çevik'in organlarıyla 5 hastanın yeniden hayata tutunacağına değinerek, "Gece saatlerinde beyin ölümü haberini aldık ve İzmir'den yola çıkarak buraya geldik. Organ bağışı, ülkemiz için çok önemli. Çok sayıda hastamız organ bekliyor. Karaciğerin uyumlu olmasını arzulayan 50'ye yakın hastamız var. Kalp ve bir böbrek Ankara'ya gitti. Diğer organları da biz götüreceğiz. Böylesine güzel bir olayın gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :