Organlarıyla 4 kişiye umut oldu

Organlarıyla 4 kişiye umut oldu

Denizli'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalbi, böbrekleri ve karaciğeri 4 hastaya nakledilmek üzere çeşitli hastanelere gönderildi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden öğretmenin organları, nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Beyin kanaması sonucu Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 33 yaşındaki İngilizce Öğretmeni Sezer Başdemir, Dahili Yoğun Bakım Servisi'ndeki 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen Başdemir'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Sezer Başdemir’in böbreklerinden biri Kütahya Eğitim Araştırma Hastanesine, diğeri İzmir Kent Hastanesine, kalbi Antalya Akdeniz Üniversitesine ve karaciğeri de Antalya Medikal Park Hastanesine gönderildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, duyarlı davranışlarından dolayı Başdemir'in ailesine teşekkür ederek oğullarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aileye başsağlığı diledi.

Başdemir ailesinin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini söyleyen Öztürk, şöyle konuştu:

"Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Ben öncelikle herkesi, yaşarken organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleriyle paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra en büyük sıkıntı, 'Acaba yaşarken organını bağışlamak ister miydi?' sorusuna cevap aramak oluyor. Birçok aile bu yüzden organ bağışını kabul etmeyebiliyor. Herkes organ bağışına 'evet' desin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :