Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Bursa'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan karaciğer ve böbrekleri hastalara nakledildi

BURSA (AA) - Bursa'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamaya göre, beyin kanaması sonucu üç gün önce Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 54 yaşındaki A.Y'nin beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkilileri, A.Y'nin ailesiyle organ bağışıyla ilgili görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine, karaciğer ve böbrekler başarılı bir operasyonla alındı.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Yavuz Selim Çınar, organ bağışının çok önemli olduğunu vurguladı.

Organ bağışını yapan aileye şükranlarını sunduklarını beliren Çınar, şunları kaydetti:

''Böbreklerden biri geçtiğimiz hafta Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ naklini gerçekleştiren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Hizmet Binası Organ Nakli Merkezinde sıra bekleyen bir hastamıza, diğer böbrek ve karaciğer Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ bekleyen 2 hastaya nakledildi. Bir insan hayatını kaybetti ama onun organlarıyla bugün 3 insan yeniden yaşama tutunmuş, yeniden nefes alma şansına kavuşmuş durumda."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :