Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Mersin'de beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan böbrekleri ile karaciğeri yıllardır organ bekleyen 3 kişinin yeniden hayata tutunmasını sağladı

MERSİN (AA) - Mersin'de geçirdiği kaza sonrası beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları, Adana, Kayseri ve Gaziantep'deki hastalara nakledildi.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, kaza sonrası ağır kafa travmasıyla Mersin Devlet Hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilen hastanın beyin ölümü gerçekleşti.

Mersin Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinasyon Merkezi yetkilileri, hastanın eşi ve çocuklarıyla yaptıkları görüşmede organ bağışı için onay aldı.

Hastaneden uzmanların Adana ve Kayseri'den gelen ekipler ile gerçekleştirdiği operasyon sonrası, hastanın 2 böbrek ve karaciğeri alınarak yıllardır organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere üç farklı ile gönderildi.

Hastadan alınan böbreklerden biri Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 8 yıldır bekleme listesinde olan 62 yaşındaki, diğeri de Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yine aynı yaştaki hastaya nakledildi.

Hastanın bağışlanan karaciğeri ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan nakil sonrası yaklaşık 10 yıldır organ bekleyen 37 yaşındaki hastayı yeniden hayata bağladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :