Organik tarım 10 köye daha gidiyor

Organik tarım 10 köye daha gidiyor

Özel İdare kırsal alandaki köyleri kalkındırmak için başlattığı projeyi genişleterek köylere hayat vermeye devam ediyor.

Seydişehir Yaylacık köyünde başlayan çilek üretimi bu yıl 10 köyde daha faaliyete geçecek. Organik tarımı yaygınlaştırmak ve damla sulama sistemi ile yeraltı sularının azalmasını da engellemek için çalışma başlatan özel idare Yaylacık köyüne 4 Kilometre mesafede olan Mesudiye köyünde çilek üretimini başlattı.

Organik çilek üretimi 2007 yılında 167.000 YTL bedelle ihale edilen Göletten elde edilen damlama sulama sistemi ile yapılacak. Geçtiğimiz aylarda eğitim seminerinden geçirilen çiftçilere hafta sonu 211 bin 200 adet çilek fidanı dağıtıldı.

Çilek fidanları tarım ve kırsal kalkınma daire başkanlığı tarafından takip edilerek, uzmanların denetiminde toprakla buluşturuldu.

Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla köylere özel idare olarak büyük önem verdiklerini kaydeden Genel Sekreter Dr. Muammer Sönmez, “Dağ köylerimiz ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Gelir seviyeleri çok düşük olmasından dolayı geçimlerini çok zor şartlarda yapıyor. Özel İdare olarak bu köylerimizin kalkınmasını sağlamak için organik tarıma ağırlık verdik. İlk olarak Seydişehir Yaylacık köyünde başlayan proje örnek oldu. Yardım alan köyümüz şimdi yardım yapan köy haline geldi. Tabiî ki bizlerde bu tablodan en fazla gurur duyan bir kurum olarak, organik tarıma daha fazla önem vermeye başladık. Bu yıl 10 köyümüzde organik çilek üretimine destek vereceğiz” dedi.

 

Özel İdare Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan ise kırsal kalkınma daire başkanlığı olarak özel idarinin yetkilerini en iyi şekilde değerlendirerek, köylerin gelir seviyelerinin artırılması için gereken her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

 

Mesudiye Köy muhtarı Bekir Doğan ise ‘Köyümüzün kalkınmasını sağlayacak bu projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “biz alın terimizle çalışmak üretmek istiyoruz. imkanlarımız kısıtlı olduğu için tarımdan istediğimiz ölçüde verim alamıyoruz. Ama özel idarenin kaynaklarıyla çilek üretime başladık. İnşallah ürünümüz bol olur ve hem köye hem de ülke ekonomisine ciddi anlamda katkıda bulunuruz. Bizlere bu imkanı sağlayan başta sayın valimize ve özel idareye çok teşekkür ediyoruz” şeklinde ifade etti.

Memleket