Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:- "Bugün, ülkemizde yaklaşık 30 bin hasta, hayatta kalabilmek için organ nakli bekliyor. İçinde bulunduğumuz bu önemli haftayı da fırsat bilerek aylarca, yıllarca hastane köşelerinde organ nakli bekleyen hastaların i

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Bugün, ülkemizde yaklaşık 30 bin hasta, hayatta kalabilmek için organ nakli bekliyor. İçinde bulunduğumuz bu önemli haftayı da fırsat bilerek aylarca, yıllarca hastane köşelerinde organ nakli bekleyen hastaların imdadına koşalım." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında dini, tıbbi, hukuki şartlar yerine geldikten sonra organların bağışlanmasının "candan cana yapılan en büyük sadaka olduğunu" belirtti.

"Elimizde olanların fazlasını infak etmeyi Hazreti Peygamberimizden öğrenmiş bir millet olarak, hayattayken sağlığımıza tehdit oluşturmayan durumlarda veya öldüğümüzde organlarımızla bir başkasının hayata tutunmasına vesile olmamızın ehemmiyeti büyüktür" ifadelerini kullanan Şahin, organ naklinin dini ve fıkhi açıdan bir sakıncası olmadığını kaydetti.

Şahin, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki ülkemizde kişi vefat ettikten sonra yakınlarının organları bağışlama oranı yaklaşık yüzde 30 civarında. Oysa, birçok Avrupa ülkesi ve ABD'de bu oran yüzde seksen beş civarında. Bugün, ülkemizde yaklaşık 30 bin hasta, hayatta kalabilmek için organ nakli bekliyor. İçinde bulunduğumuz bu önemli haftayı da fırsat bilerek, aylarca, yıllarca hastane köşelerinde organ nakli bekleyen hastaların imdadına koşalım. Yaşamak ve yaşatmak için gelin organ bağışında bulunalım."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :