Ordu'da kardan kapanan oba yolları hırsızlığa karşı açılmıyor

Ordu'da kardan kapanan oba yolları hırsızlığa karşı açılmıyor

Kabadüz Belediye Başkanı Kaya:- "Bu sene başta hırsızlık olmak üzere diğer konuların önüne geçmek amacıyla Çambaşı Yaylası'ndaki 77 obanın yolunu açmama kararı aldık"

ORDU (AA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, kar yağışı nedeniyle kapanan yaylalardaki oba yollarının, hırsızlık olaylarını önlemek amacıyla açılmaması kararlaştırıldı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki boş evlerde kış mevsimlerinde hırsızlık olayları yaşandığını belirtti.

Bazı evlerin de henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan yangınlarda kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Kaya, bu yıl başta hırsızlık olmak üzere diğer olayların önüne geçmek amacıyla Çambaşı Yaylası'ndaki 77 obanın yolunu açmama kararı aldıklarını dile getirdi.

Kaya, vatandaşlara zarar verebilecek asayiş olaylarının önüne geçmek amacıyla böyle bir tedbir alındığını kaydederek, "Şu anda zaten obalarda kalan vatandaşımız yok. Yaylacılar nisan ayından sonra bölgeye gelerek konaklamaya başlıyor. Biz de belediye olarak nisan ayından sonra kardan kapanan oba yollarını ulaşıma açmaya başlayacağız." diye konuştu.

Aldıkları bu kararın bölge halkı tarafından da desteklendiğini aktaran Kaya, ekiplerin 24 saat görevinin başında olduğunu, ihtiyaç durumunda kapalı oba yollarının hemen açılabileceğini ancak böyle bir talep gelmediğini söyledi.

Kaya, tarım ve hayvancılık yapmak amacıyla yaylaya çıkacak vatandaşların, nisan ayından itibaren oba yollarını kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :