Ordu’da FETÖ'ye ağır darbe! 42 şüpheliden 19'u tutuklandı

Ordu’da FETÖ'ye ağır darbe! 42 şüpheliden 19'u tutuklandı

Ordu’da FETÖ'nün yeni yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda örgüte ağır darbe vuruldu. Operasyon sonrası adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 19'u tutuklanırken, 23'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ordu’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 19'u tutuklanırken, 23'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adım adım izleri sürüldü

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde FETÖ/PDY’nin ildeki yeni yapılanmasına yönelik Ordu İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonla örgüte büyük darbe vuruldu. Adım adım iz sürülen ve hiçbir detayın gözden kaçırılmadığı operasyonda 16’sı KHK’larla ihraç edilmiş kamu görevlisi 43 kişi gözaltına alındı. Daha sonra 1 kişinin daha gözaltına alınması ile gözaltı sayısı 44’e yükseldi.

19'u tutuklandı, 23'ü adli kontrol şartıyla serbest

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 44 şüpheliden 42'si sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Burada ifadeleri alınan şüphelilerden 19'u çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, 23'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

fffffffffffffffff.jpg

Soruşturma 6 ay önce başlatıldı
6 ay önce başlayan soruşturma kapsamında tüm detaylar en küçük ayrıntılarına kadar araştırılırken, şüphelilerle ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce iletişim dinlemesi, teknik ve fiziki takip yapıldı. Elde edilen deliller FETÖ’nün çirkin ve karanlık yüzünü gözler önüne serdi.

Cezaevindeki örgüt üyelerine ‘süt dağıtımı’ adı altında yardım
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü operasyonu ile şüpheliler, Gülyalı ilçesinde bir araya geldikleri restoranda himmet olarak aralarında topladıkları paralarla birlikte suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Ayrıca soruşturma kapsamında tespit edilen diğer şüphelilere de eş zamanlı arama, el koyma ve gözaltı işlemleri uygulandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen ve örgüte ait olduğu değerlendirilen 370 bin TL, 100 bin 665 dolar, 17 bin 150 euro, 1,5 kilogram civarında altın ile bir adet ruhsatsız silah, 11 adet mermi ve şüphelilere ait dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu. Bu parayla cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine ‘Süt dağıtımı’ adı altında yardım yapıldığı belirlendi. Ayrıca ev kiralayıp örgüt üyelerinin çocuklarına eğitim verildiği ve şüphelilerin yurt dışına kaçan örgüt üyeleri ile görüntülü görüşmeler yaptıkları da tespit edildi.

Adliyeye sevk esnasında alkış tuttular
Toplamda 44 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında emniyetteki sorguları tamamlanan 42 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Ordu Adliyesine sevk edildi. Bu sırada şüphelilerin yakınları, adliyeye sevk işlemi olmadan önce tepki gösterdi. Şüphelilerin adliyeye sevki esnasında ise adliye önünde bekleyen yakınları, şüphelilere destek için alkış tutarak, ‘bravo, sizin bir suçunuz yok yavrum’ gibi ifadeler kullandılar.

ffffff.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.