Ordu'da "Belki Şehre Bir Film Gelir" sergisi açıldı

Ordu'da "Belki Şehre Bir Film Gelir" sergisi açıldı

Sergide, 50 Türk filminin afişi yer alıyor

ORDU (AA) - Ordu'da, 1960'lı yıllardan bugüne Türk sineması afişlerinin yer aldığı "Belki Şehre Bir Film Gelir" adlı sergi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde organize edilen sergide, Sadık Karamustafa, Uğurcan Ataoğlu ve Emin Öztürk koleksiyonundan derlenen ve 1960'lı yıllardan günümüze Türk filmlerinden seçme 50 film afişi yer alıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açılış töreninde, sergide yer alan afişlerle adeta nostalji rüzgarı estiğini söyledi.

Yılmaz, o yılların tek tutkusunun sinemalar olduğunu vurgulayarak, "Bugünkü gibi teknolojinin esiri olmayan, hayatın akışı içinde belkide tek eğlencesi sinemalar olan bir kuşağın son yıllarına ben de tanıklık ettim. Yaşanan önemli anların siyah beyazla ölümsüzleştirildiği, ahşap konakların, parkeli sokakların tanıklık ettiği ve televizyonun henüz hayatımızın merkezine oturmadığı 1960'lı yıllardan günümüze sinema kültürü, insanımızın sosyal hayatına yön veren en önemli etkenlerden biri olmuştur." dedi.

Afişleri sergilenen filmlerin hala hafızalardan silinmediğine işaret eden Yılmaz, "Halen hafızalarımızda olan, ruhumuzu ve yaşam biçimimizi etkileyen beyaz perdenin dillere destan Türk filmlerinin muhtevasına uygun, şaşalı ve ilgi çekici özelliklere sahip, sinemaların dış duvarlarında camekan çerçeveleri süsleyen orijinal afişleri burada sergiliyoruz. Sanat galerimizde nostalji rüzgarı yaşamaya herkesi davet ediyorum." diye konuştu.

Sergi, 30 Kasım'a gününe kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :