ONS 2016 Uluslararası Enerji Konferansı

ONS 2016 Uluslararası Enerji Konferansı

STAVANGER (AA) - Norveç Başbakanı Erna Solberg, petrol endüstrisinin tüm dünyada yerleşik bir endüstri olduğunu belirterek, petrol fiyatlarında dönüm...

STAVANGER (AA) - Norveç Başbakanı Erna Solberg, petrol endüstrisinin tüm dünyada yerleşik bir endüstri olduğunu belirterek, petrol fiyatlarında dönüm noktasının 2014 yılında yaşandığını söyledi.

Norveç'in Stavanger şehrinde düzenlenen "ONS 2016 Uluslararası Enerji Konferansı'nda" konuşan Solberg, Norveç'in gelecek yaz yeni petrol keşfi için lisanslandırma işlemlerini sürdüreceğini ifade etti.

Solberg, Norveç'te enerji alanında yapılacak yeni keşiflere ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, "Ekonomiler arası rekabet artıyor. Norveç ekonomisini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bunun farkındayım ama bu zaman alan bir durum." dedi.

Son yıllarda petrol fiyatlarına ilişkin durumu dikkatle izlediklerini anlatan Solberg, "Bizim petrol ve doğalgaz aktivitelerine daha az bağımlı olmamız ve diğer alanları geliştirmemiz lazım. Petrol endüstrisi tüm dünyada yerleşik bir endüstri. Petrol fiyatlarında dönüm noktası 2014 yılında yaşandı. Fiyatlar, o yıl düşmeye başladı. İşte o zaman Norveç ekonomisi açısından önemli kararlar aldık. En önemlisi de ekonomiyi çeşitlendirmek çok daha önemli hale geldi." diye konuştu.

Solberg, ülkede Kuzey Denizi bölgesinde hala geliştirilecek ve keşfedilecek fazlasıyla alan olduğunu vurgulayarak, "Yeni lisanslama işlemini başlatıyoruz. Buna devam edeceğiz. Gelecekte de yeni alanların keşfedilmesi için lisanslama turlarımız devam edecek. Bu endüstri önümüzdeki, 20-40 yıl Norveç'in en büyük endüstrisi olmaya devam edeceğini tahmin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler