Önceliğim Bilecik değil anneliğim

Önceliğim Bilecik değil anneliğim

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, “Eskişehir'de yaşıyor” iddialarına Meclis toplantısında yanıt verdi. Subaşı, ikametinin Bilecik'te olduğunu belirterek ailesi ve kızıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumunda, MHP grubundan gelen soru üzerine ikametinin Bilecik'te olduğunu açıkladı.

Kendisinin Eskişehir'de yaşadığı yönündeki iddialara tepki gösteren Subaşı, eşi ve çocuğunun eğitim durumu nedeniyle Eskişehir ile bağlantısının bulunduğunu belirtti. Subaşı, belediye başkanı adaylığı döneminde de aynı aile düzeninin bulunduğunu ifade etti.

Subaşı, “Ben Bilecik Belediye Başkanıyım, ikametim burada. Eşimin çalıştığı yer Eskişehir. Ben Bilecik'te yaşamaya devam ediyorum” diyerek iddialara tepki gösterdi.

“Ben bir kadınım, anneyim”

Açıklamasında anneliğin kendisi için belediye başkanlığından önce geldiğini vurgulayan Subaşı, kızının hayatındaki önceliğine dikkat çekti.

Subaşı, kızının Eskişehir'deki bir vakıf okulunda eğitim gördüğünü, ilkokul dördüncü sınıfı tamamladığını ve ortaokula başlayacağını söyledi. Kızının kayak yarışçısı olduğunu belirten Subaşı, onun mutlu ve sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti.

“Ben bir kadınım, anneyim. Benim için belediye başkanlığının önünde annelik var” diyen Subaşı, anneliğinin ne mimarlık mesleğinin ne de belediye başkanlığının önüne geçmesine izin vermeyeceğini söyledi.

“İşimi aksatıyorsun derseniz doğru eleştiri olabilir”

Aile hayatı ile belediye başkanlığı arasındaki dengeye de değinen Subaşı, kendisine yöneltilecek eleştirilerin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Subaşı, haftanın belirli günlerinde aile bütünlüğünü korumak amacıyla Eskişehir'e gitmesinin belediyedeki görevlerini aksatıp aksatmadığının eleştirilebileceğini belirterek, “Başkanım, aile bütünlüğünü korumak için haftanın belli günlerinde Eskişehir'e gidiyorsunuz. Ama buradaki işlerinizi aksatıyorsunuz. Bunu söylerseniz, belki doğru bir eleştiri yapmış olabilirsiniz” dedi.

Buna karşılık, “Başkanım, siz eşinizin yanına mı gidiyorsunuz?” şeklindeki ifadelerin ise kendisine göre tuhaf olduğunu dile getirdi.

“Çocuğumu bu zorbalıkla yaşatmak istemiyorum”

Kızının neden Eskişehir'de eğitim gördüğünü de anlatan Melek Mızrak Subaşı, çocuğunun Bilecik'te eğitim görmesi halinde belediye başkanlığı nedeniyle yaşanabilecek tartışmaların onu etkileyebileceğini söyledi.

Subaşı, “Benim çocuğum Eskişehir'de çok mutlu. Çünkü çocuğum Bilecik'te olsaydı, yaptığımız ya da yapamadığımız her şey nedeniyle farklı eleştirilere maruz kalacaktı. Ben çocuğumu bu yaşta bu zorbalıkla ve bu psikolojik zorluklarla karşı karşıya bırakmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

MHP'li üyenin mikrofonu kapatıldı

Meclis toplantısında Subaşı'nın açıklamalarının ardından MHP'li üye Tunahan Taluğ söz almak istedi.

Ancak Başkan Subaşı, Taluğ'a söz vermedi ve mikrofonunun kapatılmasını istedi. Toplantıda yaşanan bu anlar, Subaşı'nın “Eskişehir'de yaşıyor” iddialarına verdiği sert yanıtın ardından dikkat çeken gelişme oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.