"Ömer Halisdemir mısralara sığmıyor"

"Ömer Halisdemir mısralara sığmıyor"

Gazeteci ve şair Mustafa Holoğlu, kahraman astsubay Halisdemir için "Mehmedim" isimli şiir yazdı- Holoğlu: "Ömer Halisdemir yazılmayacak da kim yazılacak? Türkiye'nin tarihine bir kahraman olarak adını yazdırdı. Bir edebiyatçı olarak onu yazmamam düşünüle

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı birçok vesileyle yaşatılmaya çalışılıyor.

Darbe girişiminin olduğu gece ilk kurşunu sıkarak olayın seyrini değiştiren ve vücudundan 30 kurşun çıkan Halisdemir, o gece yaşanan direnişin sembollerinden biri haline geldi.

Bugüne kadar kabri binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Ömer Halisdemir adına şarkılar ve şiirler yazıldı, adı yeni doğan çocuklara, okullara, parklara, spor müsabakalarına verildi ve hayat hikayesi birçok sinemacı tarafından senaryolaştırılıyor.

Gazeteci ve şair Mustafa Holoğlu'nun Halisdemir için kaleme aldığı "Mehmedim" adlı şiir de sosyal medyada çokça paylaşıldı.

Fatih Kısaparmak'ın seslendirdiği "İki Gözüm İki Çeşme" şarkısının söz yazarı olan 61 yaşındaki Holoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ömer Halisdemir'in Türkiye'nin kahramanı haline geldiğini ve adının tarihe altın harflerle yazıldığını söyledi.

"Kırmızı Yağmurlar" adlı bir şiir kitabı bulunan ve ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanan Holoğlu, vatan sevdasının şiirlerine yansıdığını ve genelde mili manevi duygulara dayalı şiirler yazdığını dile getirdi.

- "Seyit Onbaşı neyse, Ömer Halisdemir odur"

Holoğlu, Ömer Halisdemir'in, Türkiye'nin hürriyet ve demokrasi fermanı olduğunu belirterek, "Çanakkale'de Seyit Onbaşı neyse, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir odur. Anadolu'nun yiğit bir evladıdır. O, kendisini feda ederek, milletin kendisine verdiği o rütbenin de bilinciyle vatanına sahip çıkmış ve Türkiye'nin varlığına kasteden hain düşmanları cezalandırmıştır. Ömer Halisdemir bir tarih yazmıştır." ifadelerini kullandı.

Halisdemir'in, 15 Temmuz'da Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini vurgulayan Holoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye tarihinde darbeler hep oldu maalesef ama Türk halkı artık buna 'Dur' dedi. Ömer Halisdemir, kendi iradesi ve kahraman komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle, vatanı için ne gerekiyorsa onu yaptı. O yüzden, kahramanımız için yapılanlar azdır bile. Ömer Halisdemir yazılmayacak da kim yazılacak? Türkiye'nin tarihine bir kahraman olarak adını yazdırdı. Bir edebiyatçı olarak onu yazmamam düşünülemezdi. Ben naçizane bir şiir yazdım ama Ömer Halisdemir mısralara sığmıyor."

Halkın darbeye karşı direnişini efsanevi ve kahramanca olarak nitelendiren şair, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu millet, o gece bu sözün üzerine mührünü bastı. 'Sokaklar da Meclis de irade de benimdir. Ben ne seçtiysem ona uyacaksınız' dedi. Bu ruh, darbeleri Türk tarihinin çöplüğüne atmıştır. Bundan sonra Türk milletinin önünde hürriyetten başka bir şey yoktur. Bunu bir kez daha dünyaya ispat ettik. Dost da düşman da artık bundan ders alacaktır." diye konuştu.

Mustafa Holoğlu'nun Ömer Halisdemir için kaleme aldığı "Mehmedim" şiirinin sözleri ise şöyle:

"Gökler gürlese yerler çatlasa/Şah damarı kopsa dünyanın/Cehennemler yağsa kasırgalar çıldırsa/Adın Ömer soyadın Halisdemirse/Tarihin yüreğine kazındın bilesin.

Şahlandırdın ya albayrağı/Şahlandırdın ya çuhalarda Mehmedi/Vardın ya Çanakkale’nin cennet-i firdevsine/Sürdün ya kurşununu namluya/Helalleştin ya komutanınla ve vatanınla/Kıskandırdın ya yiğitleri meydanda.

Adın Ömer soyadın Halisdemirse/Özel kuvvetlerin de vatanın da yüreğine yazıldın bilesin.

Sen, şehitler evladısın Ömerim/Sen, albayrağa can verensin/Sen, eroğlu erisin Anadolu’nun/Sen, Mehmetçiğisin aziz milletin/Sen, namususun Ayyıldız’ın/Sen, özelisin vatan Kuvvetlerinin ve sen yiğitler yiğidisin memleketimin.

Adın Ömer soyadın Halisdemirse/ Tarihe destan, hürriyetimize fermansın.

Dağlarda buz adam/Çöllerde toz adam/Vatanı kurtaran Şahinlerdensin.

Al kanatlı bayrağımın yıldızı/Ak hilalin şerefisin Mehmedim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler