Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Adana, Osmaniye, Mersin'deki öğrenciler karne alarak, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi

Adana (AA) - Adana, Osmaniye, Mersin'de öğrenciler karne alarak, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunu ziyaretinde, minik öğrencilerin hazırladığı gösteriyle karşılandı.

Sınıfları gezen Vali Demirtaş, öğrencilerle bir süre sohbet ederek onlara tatilde dinlenmeleri ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere karne ve hediyeleri dağıtan Demirtaş, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek yetkililerden okul hakkında bilgi aldı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kentte bu yıl bin 359 okulda 16 bin 552 derslikte, 28 bin 815 öğretmen ile 527 bin 369 öğrencinin karne aldığını söyledi.

- Osmaniye

Osmaniye Valisi Kerem Al, Salih Bahçeli İlkokulunda, karne dağıtım programına katılarak öğrencilere karne verdi. Öğrencilerle sohbet eden Al, onlara tatilde dinlenmeleri ve kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak başarı diledi.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de il genelinde 122 bin 722 öğrencinin karne aldığını kaydetti.

Öğrencilerin başarısının velilerin başarısı olduğunu ifade eden Çelik, "Her anne ve baba, çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun saygın, başarılı ve yararlı bir ferdi olması için büyük çaba harcayarak, her türlü özveride bulunuyor. Bugün itibariyle çocuklarımızla daha fazla ilgilenmeli, sorunları olduğunda paylaşmalı, birlikte zaman geçirmeli, kitap okumalı ve onları anlamaya çalışmalıyız. Sevgi, şefkat ve ilgiyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. İlimizde başarıyı daha da artırmak için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kadar, velilerimizin de desteği gerekmektedir. Unutmayalım ki hiç bir karne çocuklardan daha değerli değildir. Öğrencilerimize iyi tatiller ve bundan sonraki eğitimlerinden başarı diliyorum." şeklinde konuştu.

- Mersin

Mersin'deki okullarda da eğitim gören 368 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez Yenişehir ilçesi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, törende yaptığı konuşmada, Mersin'de yaklaşık 25 bin 400 öğretmenin görev yaptığını ve 368 bin civarında öğrencinin de bugün karne heyecanı yaşadığını belirtti.

Öğrencilerle aynı heyecan içerisinde olduklarını ifade eden Koca, "Bizler de öğrencilerimizin yüreklerinde yaşadıkları kıpırtı gibi karne heyecanını yaşıyoruz. Bu kıvancı, mutluluğu onlarla paylaşacağız." dedi.

Öğrencilerden Selay Feyza Yıldız ise beklediğinden iyi bir karne aldığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ortaokuldan mezun olup lisede okuyacak olmamanın heyecanını yaşadığını aktaran Yıldız, tatilde bol bol uyuyup kitap okuyacağını kaydetti.

Öğrencilerden Derya Yılmaz da liseye geçtiği için mutluluk duyduğunu, tatili iyi değerlendirip yılın yorgunluğunu atacağını sözlerine ekledi.

Törende İl Milli Eğitim Müdürü Koca tarafından öğrencilere karneleri ve hediyeleri takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :