Okan'ın gökyüzüne yükselme hayalini itfaiye gerçekleştirdi

Okan'ın gökyüzüne yükselme hayalini itfaiye gerçekleştirdi

İzmir'de omurilik felçli olarak yaşamını sürdüren Okan Aracagök'ün gökyüzünden İzmir'i izleme hayali, itfaiyenin 32 metrelik vinciyle gerçek oldu- Aracagök:- "İzmir'i yukarıdan seyretmek daha heyecanlı. Gökyüzüne yükselmek hayalimdi. 32 metreden İzmir'i s

İZMİR (AA) - İzmir'de yaşayan omurilik felçli Okan Aracagök, gökyüzünden İzmir'i izleme hayalini itfaiyenin 32 metrelik vinciyle gerçekleştirdi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engelli birey ile refakatçisinin dışarıda bir gün geçirmeleri amacıyla başlattığı "Benimle çıkar mısın?" projesi çerçevesinde omurilik felçlisi 39 yaşındaki Aracagök, gökyüzüne yükselme hayaline ulaştı.

Aracagök etkinliğe sponsor olan firmanın çalışanıyla birlikte İzmir itfaiyesinin 32 metre yükseğe çıkabilen vincine bindirildi. Şehri yukarıdan izleyen Aracagök, keyifli dakikalar yaşadı.

İki kez 15'er dakika 32 metre yüksekliğe çıkan Aracagök'ün çok heyecanlandığı görüldü.

Hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşayan Aracagök, duygularını şöyle dile getirdi:

"Yukarıdan bakmak şöyle; bir resim görürsünüz yangın zannedersiniz, yukarıdan daha geniş bir çerçeveden baktığınız zaman kamp ateşi etrafında çocuklar vardır, eğlenirler, onun gibi yukarısı. İzmir'i yukarıdan seyretmek daha heyecanlı. Gökyüzüne yükselmek hayalimdi. 32 metreden İzmir'i seyretmek çok güzel oldu. 32 metreden etrafa bakıyorsunuz bağımsız olarak. İtfaiye başkanlığına teşekkür ederim."

Aracagök'e refakat eden otel çalışanı Bahar Kaya da "Benimle çıkar mısın yerine benimle gökyüzünde buluşur musun? yaptık biz bugün Okan'la. Yukarısı çok güzel, çok heyecanlıydı." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :