Öğretmen adayları Hanlı köyü ana sınıfını yeniledi

Öğretmen adayları Hanlı köyü ana sınıfını yeniledi

SİVAS (AA) - Sivas merkeze bağlı Hanlı köyündeki ana sınıfı Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerince yenilendi....

SİVAS (AA) - Sivas merkeze bağlı Hanlı köyündeki ana sınıfı Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerince yenilendi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresi ile Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü proje hayata geçti. Öğrencilerin, "Topluma Hizmet Dersi" kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak yaptığı çalışmalar, idarenin katkıları ile Hanlı köyü ana sınıfının yenilenmesini sağladı.

Proje kapsamında Hanlı Köyü İlk ve Ortaokulunun bahçesine Sivas İl Çevre Orman Müdürlüğünden temin edilen 30 fidanın dikimi gerçekleştirildi. Ana sınıfı duvarlarının yanı sıra okul içindeki merdivenler ve koridor duvarları, üniversite öğrencileri tarafından boyandı.

Ana sınıfının açılış programında konuşan Sivas İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitime büyük önem verdiğine dikkati çekti. Bu doğrultuda öğretmen adaylarıyla ana sınıfı öğrencilerinin eğitim alanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi ve onların en iyi eğitimi almaları için çalışma yaptıklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Bizim en büyük değerimiz insan unsurumuzdur. Tarihimize dönüp baktığımızda, güç alacağımız, geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlayacağımız ve bizlere örnek olacağını düşündüğümüz şahsiyetleri görebiliriz. Onların şanına yaraşan evlatları olarak sınıf öğretmenliğinde okuyan arkadaşlarımıza da bu vazifeyi yerine getirmek düşerdi. Sadece sınıflarında eğitim alarak değil, bir yola çıkarak, topluma hizmet etmek üzere gayret sarf ettiler. Kurumumuzla irtibata geçerek, bizim ufak desteğimiz ve onların büyük fedakarlıkları ile Hanlı köyümüzde bulunan ana sınıfını faal hale getirdiler. Emeklerinden dolayı üniversite öğrencisi arkadaşlarıma, desteklerinden dolayı ise kurumumuz personeline şükranlarımı sunuyorum. Ev sahipliğinden dolayı da muhtarımıza, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum."

Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Asuman Bilbay ise çalışmada emeği bulunanlara teşekkür etti. Eğitim Fakültesinde topluma hizmet dersleri yürüttüklerini aktaran Bilbay, "Bu kapsamda öğrencilerimiz Hanlı köyünün ana sınıfında materyal eksikliklerini giderdiler. Duvar boyasından perdesine sınıfta eksik olan ne varsa bunu temin etmeye çalıştılar. Topluma hizmet dersinin öğrencilerin topluma karşı olan duyarlılığını artırmada önemli bir ders olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Bilbay, zamanlarını ve emeklerini harcayarak köye gelerek bu çalışmaları yürüten öğrencilerine teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :