Öğrencilere model uçak eğitimi veriliyor

Öğrencilere model uçak eğitimi veriliyor

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da düzenlenen Eğitim Bilim Festivali'nde öğrencilere, insansız hava araçları hakkında eğitim veriliyor.İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da düzenlenen Eğitim Bilim Festivali'nde öğrencilere, insansız hava araçları hakkında eğitim veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karatekin Parkı'nda tertiplenen festivalde bulunan model uçak ve insansız hava araçları standı, ilgi görüyor.

Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Arif Kırkpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK 4007 kapsamında açtıkları standın katılımcıların yoğun şekilde ilgisini çektiğini söyledi.

Öğrencilerin insansız hava araçlarına ve maket uçaklara ilgisini arttırmak amacıyla stant kurduklarını dile getiren Kırkpınar, "Öğrencilerimizin çocuklarımızın bilime, insansız hava araçlarına, teknolojiye olan ilgilerini arttırmak amacıyla bu standı açtık." dedi.

Standa gelenlere öğretmenler tarafından bilgi verildiğini anlatan Kırkpınar, "Bir televizyon aracılığıyla simülasyon eğitimi de veriyoruz. Öncelikle bu araçların nasıl kullanıldığını öğreniyorlar. Sonra burada bulunan model uçakların nasıl kullanıldığı hakkında bilgiler veriyoruz. Daha sonra maket uçakların yapımı hakkında bilgiler verip birlikte yapıyoruz." diye konuştu.

Bilim merkezi olarak gençleri bu alana yönlendirmek için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kırkpınar, gelecek eğitim-öğretim yılında kurs açarak öğrencilere insansız hava araçları ve model uçaklar hakkında eğitimler vereceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :