Öğrencilerden polis ve askerlere mektup

Öğrencilerden polis ve askerlere mektup

Antalya'da ortaokul öğrencileri, doğuda terörle mücadelede görevli güvenlik güçlerine gönderdikleri mektuplarda, duygularını anlattı

ANTALYA (AA) - Antalya'da ortaokul öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadelede görev yapan polis ile askerlere mektup gönderdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Muratpaşa Ortaokulundaki öğrenciler, operasyon bölgelerinde görev yapan polis ile askerlere moral vermek ve minnetlerini sunmak amacıyla mektup yazdı.

Öğrenciler, mektupları, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli ekiplere teslim ederek, operasyon bölgesindeki güvenlik güçlerine ulaştırmalarını istedi.

Mektupları okurken duygu dolu anlar yaşayan Antalya polisi, bunları doğuda görev yapan meslektaşlarına gönderdi.

- "Doğuda havalar çok soğuk olabilir, kalın giyinin"

Bir öğrenci mektubunda şunları kaydetti:

"Ağabeylerim, zarar görmeyelim diye soğukta nöbet tutuyorsunuz, bazen aç kalıyorsunuz, Allah sizi esirgesin, vatanımız üzerinde oynanan oyunları bozacağınıza eminiz. Bizler sizlerden bayrağı devralmak için dört gözle bekliyoruz. Bu topraklarda bu millet olduğu sürece ne şanlı bayrağımız göklerden inecek ne de bir parça toprağımız düşmana verilecek. Şunu unutmayın ki her zaman iyiler kazanır. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın."

Bir başka öğrenci de "Mektubumu çatışmalara katılan asker ve polis ağabeylerimiz okursa çok sevinirim. Doğuda havalar çok soğuk olabilir ama siz kalın giyinin, atkı takın, ceket giyin, sıcak yerlerde görev yapan ağabeylerim de terli terli su içip hastalanmasınlar." ifadelerini kullandı.

- "Okula gidebiliyorsak sizlerin sayesinde"

Diğer mektuplarda da şu ifadelere yer verildi:

"-Sevgili ağabeylerim, biliyoruz siz çok soğuk yerlerde, çok zor şartlarda, yağmur kar demeden, açlık susuzluk demeden bizler için göğsünüzü siper ediyorsunuz. Bizler okula gidebiliyorsak, yatağımızda mutlu mutlu uyuyorsak bu sizlerin sayesinde. Acaba bizim mutluluğumuz için arkanızda gözü yaşlı kimleri bıraktınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin hakkınızı nasıl öderiz?

-Savaşlar olmasa, insanlar birbirini öldürmese, kırmasa, üzmese, herkes birbiriyle kardeş olsa, huzur içinde saygıyla, sevgiyle yaşasa. Biliyorum siz de ailelerinizden uzakta bunun için savaşıyorsunuz. Kötü ve hain insanlar vatanımızı bölmeye çalışıyorlar, sizlerin sayesinde bunu başaramayacaklar.

-Aslında bilirim asker şehit olduğunda değil unutulduğu zaman ölür. Ben şehitlerimizi unutmuyorum, bayrağımızın dalgalandığı her anda şehitlerimizin isimlerini duyuyorum. Kendinize iyi bakın. Allah yardımcınız olsun, Allah sizi ailelerinize bağışlasın. Oradaki bütün asker ve polis ağabeylerime selamlarımızı yolluyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :