Öğrenciler geri dönüşümü öğreniyor

Öğrenciler geri dönüşümü öğreniyor

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, okularda düzenlediği seminerle öğrencilere geri dönüşümün önemini öğretiyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, okularda düzenlediği seminerle öğrencilere geri dönüşümün önemini öğretiyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, geri dönüştürülebilir atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve çevreye daha duyarlı bireylerin yetiştirilmesi konusunda okullarda gerçekleştirdikleri eğitim seminerlerine düzenli olarak devam ettiklerini belirtti.

Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler ürettiklerini ifade eden Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda Kocasinan Belediyesi olarak yatırımlar yapıyoruz. Proje ve yatırımlarımızın yanı sıra çocuklarımızın çevre ve geri dönüşüm bilincini de erken yaşlarda edinmeleri geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı ambalaj atıkların doğru şekilde toplanması, ülke ekonomisine ve çevreye kazandırılması için eğitim seminerlerimizle çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz."

Bu arada, Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim seminerlerin ikincisinin Burhanettin-Hanım Karamete İlkokulunda gerçekleştirildiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler