Öğrenciler askeri gemiyle seyre çıktı

Öğrenciler askeri gemiyle seyre çıktı

Marmaris'te "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" nedeniyle Aksaz Deniz Üssündeki savaş gemisi, kapılarını öğrenci ve öğretmenlere açtı

MUĞLA (AA) - Güney Görev Grup Komutanlığınca "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" dolasıyla Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ve öğretmenler askeri gemiyle denize açıldı.

Etkinlik kapsamında Aksaz Deniz Üssündeki limandan hareket eden "TCG Gaziantep" fırkateynine alınan öğrenci, öğretmen ve askeri personel, seyre çıktı.

TCG Gaziantep Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Hakan Kuş tarafından komuta katında bilgi verilmesinin ardından savaş gemisinin en önemli silahı güdümlü füze öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilerin özellikle güdümlü füzenin çalışma şeklinin gösterilmesi sırasında oldukça heyecanlandıkları görüldü. Güney Grup Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici de öğrencilerle yakından ilgilenerek birlikte fotoğraf çektirdi.

Savaş gemilerini yakından görme fırsatı sunan askerlere ve öğretmenlerine teşekkür eden öğrenciler, Türk savaş gemisi ve askeriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ve çok heyecanlandıklarını dile getirdi.

Gemide öğrencilere "TCG Gaziantep" şapkaları, tişörtleri hediye edilirken, yiyecek ve meyve suyu ikramı da yapıldı.

Öğrenciler askeri personelle hatıra fotoğrafı çektirerek gemiden ayrıldı.

Öğrenciler askeri gemiyle seyre çıktı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler