Ödemiş'teki "görevi kötüye kullanma" davasında karar

Ödemiş'teki "görevi kötüye kullanma" davasında karar

İZMİR (AA) - Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü M.İ. "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ovakent İlkokulu...

İZMİR (AA) - Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü M.İ. "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Ovakent İlkokulu Müdürü Volkan Oğhan ve Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin'in, "haksız puanlama yaptığı" iddiasıyla M.İ. hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla geçen yıl açtığı dava, Ödemiş 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, sanık M.İ, avukatları ve müşteki avukatları ile sendika temsilcileri katıldı. Sanık, son savunmasında suç işleme kastının bulunmadığını, üzerine atılı suçlamaları reddettiğini belirterek, beraatını talep etti.

Hakim, sanığa önce 6 ay hapis cezası verdi, ardından "iyi hal"den cezayı 5 aya indirdi ve bu cezayı da 3 bin lira adli para cezasına çevirdi.

Eğitim-Sen Avukatı Nedim Değirmenci, duruşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dava sonucunda hak yerini bulmuştur. Biz başından beri müdürümüze haksız bir puanlamanın yapıldığını söylemiştik" dedi.

Avukat Ramazan Erdem de "Görevi kötüye kullanma suçu kasten işlenmiş bir suçtur. İhmal ya da taksir gerektirmeyen bir suçtur. Müvekkilim Sami Keskin’in müdürlük görevinden alınmasına sebep olmuştur. Neyseki göreve iade edildi. Bu da maddi ve manevi anlamda müvekkilimi zarara uğratmıştır. Adalet yerini bulmuştur” diye konuştu.

Türk-Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir de "Görevini kötüye kullanan bir bürokratın görevde kalmasının ülke menfaatleri çerçevesinde değerlendirilmesini kamuoyunun ve yetkililerin takdirlerine bırakıyorum” dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :