Ödemiş'te FETÖ/PDY operasyonu

Ödemiş'te FETÖ/PDY operasyonu

İzmir merkezli 3 ildeki operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 23 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Savcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, "himmet toplamak, örgüte finansal destek sağlamak, terör örgütü yönetici ve üyesi olmak, örgüt adına faaliyete bulunmak ve örgüte eleman temin etmek" gerekçesiyle 34 şüphelinin yakalanması için Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Gölbaşı 6" adıyla İzmir, Antalya ve Kocaeli'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında örgütün Ödemiş ilçesinde "eğitim imamı" A.E. ile Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun bazı üyelerinin de bulunduğu 34 şüpheliden 23'ü gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramada, "L" ve "K" serili 1 dolar, 1 adet tabanca ve buna ait 165 adet mermi, 1 adet av tüfeği ile 118 adet fişek, 5 kutu barut, örgütsel dokümanlar ve bazı dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler N.Y, E.K, H.H.A, B.K, H.K, A.S, M.N.E, N.Ö, H.K, Ü.Ç, E.B, N.Y, F.D, S.Ö, İ.B, H.K.O, H.Y, İ.G, S.G, M.G, Ü.M, A.R. ve A.T. sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, daha önce düzenlenen "Gölbaşı" adlı operasyonlar kapsamında aranan 2 kişi de yakalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :