Nüfus Müdürlüğü’nde seçim yoğunluğu

Nüfus Müdürlüğü’nde seçim yoğunluğu

Zorunlu kılınan kimlik numarası uygulaması nedeniyle hafta sonu da çalışma kararı alan nüfus müdürlüklerinde, vatandaşlar yine uzun kuyruklar oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun zorunlu kıldığı kimlik numarası uygulaması nedeniyle hafta sonu da çalışma kararı alan nüfus müdürlüklerinde, vatandaşlar yine uzun kuyruklar oluşturdu. Hafta içi çalıştığı için kimlik numarası alamayan vatandaşlar hafta sonu müdürlüklere akın etti. YSK'nın oy kullanmak isteyen vatandaşların nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olması gerektiğini açıklamasının ardından tartışmalar sürüyor.

Siyasi parti liderleri ve vatandaşlar alınan karara tepkili. Özellikle seçime az bir süre kala böyle bir uygulamayı anlamsız bulan vatandaşlar, ne olursa olsun kimlik numarasını alıp oy kullanacaklarını ifade etti. Hafta içi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar izin alamadıkları için hafta sonunu beklemek zorunda kaldı.

Hafta içinde uzun kuyrukların oluştuğu Selçuklu Nüfus Müdürlüğü önünde hafta sonu da bildik manzaralar vardı. Nüfus cüzdanının yenilemek isteyen vatandaşlar binaların dışında uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah saatlerinden bu yana yaklaşık 500 kişiye kimlik verdiklerini ifade eden Selçuklu Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların akşam mesai bitimine kadar devam edeceğini söyledi. Yarın da çalışacaklarını belirten yetkililer, bu süre içerisinde yaklaşık 3 bin kişiye kimlik işlemi yapmayı planladıklarını ifade etti. Hafta içi mesai nedeniyle işlemlerini yaptıramayan birçok vatandaş ise hafta sonunu bekledi. Memleket