Norveçli bakan bu fotoğrafla duyurdu! Türkiye'ye kimlikle girme izni geldi

Norveçli bakan bu fotoğrafla duyurdu! Türkiye'ye kimlikle girme izni geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile Ankara'da bir araya gelen Norveçli Bakan Anniken Huitfeldt arasında imzalanan vize anlaşması gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları tek taraflı anlaşmaya tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile Ankara'da bir araya gelen Norveçli Bakan Anniken Huitfeldt arasında imzalanan anlaşmanın içeriği sosyal medyada gündem oldu. Bakan Huitfeldt'in fotoğrafını da paylaştığı anlaşmaya göre Norveç vatandaşları yıl sonuna kadar Türkiye'ye pasaport yerine kimlikle giriş yapabilecek.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda "Türkiye'nin pasaport kurallarını geçici olarak değiştirmesinden ötürü çok mutluyum!" ifadelerini kullandı.

NORVEÇ VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE KİMLİKLE GİRİŞ YAPABİLECEK

Huitfeldt, Mevlüt Çavuşoğlu'nun imzaladığı anlaşma ile fotoğrafını paylaşırken Norveç vatandaşlarının yıl sonuna kadar Türkiye'ye pasaport yerine kimlikle giriş yapabileceğini duyurdu.

“BİRÇOK KİŞİ BU KOLAYLIK İÇİN KUTLAMA YAPIYOR”

Türkiye'nin Norveç ve İzlanda Büyükelçisi Fazlı Çorman da bu paylaşıma “Çok iyi haber. Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor. Mümkün kıldığınız için teşekkürler bakan” diyerek yanıt verdi.

BİR FORMÜL SUNMUŞTU

Çorman daha önce Türkiye’ye tatile gelmek isteyen pasaport süreleri dolmuş Norveçlilerin, Schengen ülkelerine olduğu gibi Türkiye’ye geçici olarak kimlik kartlarıyla girebilmeleri yönünde bir formül sunmuştu.

TURİSTLERİN YAZIN KOLAY SEYAHAT EDEBİLMESİ İÇİN DEVREYE SOKULDU

Pandemi sürecinde pasaportunun süresi biten kişilerin pasaportunu yenilememesi ve bu yıl seyahatlerin serbestleşmesiyle birlikte normalden çok daha fazla sayıda kişinin pasaport başvurusunda bulunması, pek çok Avrupa ülkesinde haftalar, hatta bazen aylar süren pasaport sıralarına yol açtı. Bu nedenle yazın turistlerin seyahat edebilmesini isteyen ülkeler, birbirleriyle kimlikle seyahat anlaşmaları imzalamaya başladı. Öte yandan Twitter'da bu karara tepki gösterenler de vardı.

44.jpg

ANLAŞMANIN TEK TARAFLI OLMASI TEPKİLERE NEDEN OLDU

Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt'in paylaşımına yanıt yazan çok sayıda Türk sosyal medya kullanıcısı kendilerinin Norveç'e girebilmek için yalnızca pasaporta değil, vizeye de ihtiyaç duyduğunu hatırlatırken, anlaşmanın tek taraflı olması ise tepkilere neden oldu.

NORVEÇ 17. ÜLKE

Bu kararla birlikte Norveç, vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz girebileceği 17. ülke oldu. Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre vatandaşları Türkiye'ye kimlikle girebilecek ülkeler şöyle şıralandı: Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Ukrayna, Yunanistan, Polonya

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.