Nikah masasından "demokrasi nöbeti"ne

Nikah masasından "demokrasi nöbeti"ne

İstanbul'da yeni evlenen bir çift, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla birçok meslek ve yaş grubundan kişinin tuttuğu "demokrasi nöbeti"ne, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'da katıldı- Gelin Eda Engin: - "Milletimizin ve ülkemizin ya

İSTANBUL (AA) - EMRAH GÜNEY - İstanbul'da yeni evlenen bir çift, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla birçok meslek ve yaş grubundan kişinin tuttuğu "demokrasi nöbeti"ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'da katıldı.

Belçika'da gurbetçi olarak bulunan Kahramanmaraşlı 3 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olan Eda Bilir Engin (24), bu ülkede dünyaya geldi. Engin, Belçika'da başarılı bir okul döneminin ardından üniversitede tercihini mimarlık eğitiminden yana kullandı. Restorasyon alanında uzmanlaşan Engin, bu sırada da en çok Bizans ve Osmanlı eserlerinin restorasyonuna ilgi duydu. Bu ilgi de sadece okulla sınırlı kalmayıp İstanbul'a kadar uzandı. Engin, birçok öğrencinin farklı kültürleri tanımak için Avrupa'ya gittiği değişim programı kapsamında tercihini, anne ve babasının doğduğu topraklardan ve çok sevdiği İstanbul'dan yana kullandı.

Engin için 2 yıl önce geldiği İstanbul, hayatının geri kalan kısmında yol ayrımlarından biri oldu. Kentte tarihi mekanlara dokunma imkanı bulan Engin, birçok insanla da tanıştı. Bu kişiler arasında hayatını birleştirmek istediği Muhammet Furkan Engin (29) de yer aldı. Kısa sürede evlenme kararı alan çift, düğün tarihini belirledi. Ancak düğün tarihine az bir süre kala, 15 Temmuz gecesi bölücü terör örgütü FETÖ tarafından darbe girişiminde bulundu.

Bir yandan düğün hazırlıklarını sürdüren Engin, diğer yandan da meydanlarda "demokrasi nöbeti" tuttu. Müstakbel eşine "Nikahtan sonra biz de meydanlara çıkalım mı?" diye soran Engin, "evet" yanıtı aldı.

Türkiye genelinde devam eden "demokrasi nöbeti"nin 9. gününde, hafta sonu olması dolayısıyla meydanlar daha da kalabalıklaştı. Üsküdar Evlenme Dairesi'nde ise genç çiftin aileleri, akrabaları ve dostları bir araya geldi. İyi günde, kötü günde birlikte olmaya "evet" diyen çift, darbe girişimini protesto etmek için nikahın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Coşkulu bir şekilde bekleyişlerini sürdüren vatandaşların arasına katılan çift, herkesin ilgi odağı oldu. Çok sayıda kişi, gelin ve damatla fotoğraf çektirdi. Çift, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kısıklı Meydanı'nda kalabalığın arasında dolaştı.


- "Millet birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece bu ülkeye kimse dokunamaz"


Gelin Eda Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Milletimizin ve ülkemizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Rabbim fırsatçılara fırsat vermesin. Biz birbirimize yeteriz, sevgiyle, barışla. Millet birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece bu ülkeye kimse dokunamaz" ifadelerini kullandı.

Damat Muhammet Furkan Engin de meydanları terk etmeyeceklerini vurgulayarak, "Yerimiz olan meydanlara geldik. Milletimize ve demokrasimize yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu iş bitene kadar meydanları terk etmeyeceğiz" diye konuştu.

Damadın babası Alattin Engin ise nikahın ardından "demokrasi nöbeti" için meydanlara giden oğlu ve geliniyle gurur duyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine ilk akşamdan beri meydanlarda olduklarını söyledi. Engin, "Bu memleket için canımız feda" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :