Nijer'in Ankara Büyükelçisinden TBMM'ye ziyaret

Nijer'in Ankara Büyükelçisinden TBMM'ye ziyaret

TBMM (AA) - Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye, Türkiye - Nijer Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'ü...

TBMM (AA) - Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye, Türkiye - Nijer Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'ü ziyaret etti.

Deligöz, Büyükelçi Maradi'ye, FETÖ'nün darbe girişiminde Meclisin zarar gören yerlerini gezdirdi.

Deligöz ve Maradi, daha sonra KİT toplantı salonunda basın açıklaması yaptı.

Darbe teşebbüsünde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti'li Deligöz, "Tüm dünya ve biz biliyoruz ki taşeronluğunu Fetullah Gülen'in yaptığı bu darbe kalkışmasının azmettiricileri CIA, MOSSAD ve MI 6'dır." dedi.

ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın darbe teşebbüsünü kınamadığına dikkati çeken Deligöz, "Bu olaydan sonra AB üyelik başvurusunu gözden geçireceğiz, İncirlik üssünü de yeniden değerlendirmeye alacağız, en önemlisi de TBMM olarak idam kanununu halkımızın talebi doğrultusunda görmezden gelmeyeceğiz." diye konuştu.

Deligöz, Nijer'in de Boko Haram terör örgütüyle mücadele ettiğini anımsatarak, "Nijer'de Boko Haram neyse Türkiye'de de FETÖ terör örgütü aynıdır. Hatta FETÖ terör örgütü daha tehlikelidir. Bundan dolayı Türkiye olarak Nijer'in yanındayız. Nijer hükümeti de aynı hassasiyeti gösterip, Nijer'de faaliyet gösteren FETÖ terör örgütünün okullarına el konulup, Maarif Vakfına devredilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Orhan Deligöz, darbe teşebbüsünün yaşandığı gece bazı yazar görünümlü CIA ajanlarının İstanbul Büyükada'da bulunduğunu belirterek, bu ajanların kaleme aldıkları makalelere tepki gösterdi.

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin de bir an önce Türkiye'ye teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Deligöz, 25 kişilik helikopterle sadece 8 askerin kaçmasının mantıklı olmadığını, aynı helikopterle bazı ajanların da Yunanistan'a kaçtığını savundu.

Nijer'in Ankara Büyükelçisi Maradi de bir soru üzerine Nijer ile Türkiye'nin dostluğunun hükümetlere ve parlamentoya bağlı olduğunu söyledi. Ülkesindeki FETÖ terör örgütüne ait okulların kapatılması için gerekli talimatların yetkililere verildiğini belirten Büyükelçi Maradi, okuldaki öğrencilerin mağdur olmaması için çözüm arandığını bildirdi.

Maradi, FETÖ mensuplarının Nijer'de de hoş karşılanmayacağını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :