Nijer'deki TMV okulları yeni eğitim yılına başladı

Nijer'deki TMV okulları yeni eğitim yılına başladı

Türkiye Maarif Vakfının Niamey'deki okullarında yeni eğitim-öğretim yılı açılış programı düzenlendi- Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Özdemir:-"Türkiye Maarif Vakfı okulları iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Eğitim e

NİAMEY (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijer'deki Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı okullara kayıtlı binden fazla öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Yeni eğitim yılı açılış törenine Nijer Orta Öğretim Bakanı Sani Abdourahamane, İlköğretim Bakanı Daouada Mamadou Marte, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hüseyin Özdemir ve TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah katıldı.

Törende konuşan Bakan Abdourahamane, "Geçen yıl mükemmel başarılara imza atan bu okuldan gurur duyuyoruz. Öğrenci velilerimizi temin ederiz ki bu okul emin ellerdedir. Bu başarılı sonuçlar TMV ekibinin dinamizminin ve hükümetimizin desteğinin bir meyvesidir." dedi.

Büyükelçi Özdemir ise "Türkiye Maarif Vakfı okulları iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Eğitim en çok önem verdiğimiz yatırım. Çocuklarımız bizim ve bütün insanlık için ortak bir umudu temsil ediyor." diye konuştu.

Ülkedeki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 5 okul ve 2 yurt, Türkiye ve Nijer arasında Aralık 2016'da imzalanan mutabakat zaptıyla TMV'ye devredilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler