New York Türk Film Festivali "Kar Korsanları"yla sona erdi

New York Türk Film Festivali "Kar Korsanları"yla sona erdi

NEW YORK (AA) - 15. New York Türk Film Festivali, Kars'ta 12 Eylül 1980 askeri darbe dönemindeki zorlu hayatı anlatan "Kar Korsanları" filminin gösterimiyle...

NEW YORK (AA) - 15. New York Türk Film Festivali, Kars'ta 12 Eylül 1980 askeri darbe dönemindeki zorlu hayatı anlatan "Kar Korsanları" filminin gösterimiyle sona erdi.

Türk Hava Yolları, Chobani, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ramerica'nın sponsorluğunda New York'taki sanat okulu School of Visual Arts Theatre’da gerçekleştirilen festivalin son gününde, yönetmenliğini Faruk Hacıhafızoğlu'nun yaptığı, 12 Eylül askeri darbesinin yapıldığı dönemde Kars'ta ısınmak için kömür bulmakta zorlanan insanların hayat hikayesinin anlatıldığı film gösterildi.

Amerikan Türk Cemiyeti Başkanı Murat Köprülü, gösterimden önce yaptığı konuşmada, cemiyetin en önemli başarılarından birinin film festivali olduğunu vurguladı.

Festivalin, 15. yılını doldurduğuna ve ABD'de bir sivil toplum kuruluşu için 15 yılın çok önemli bir kilometre taşı olduğuna dikkati çeken Köprülü, cemiyet olarak ABD'de 67'nci yıllarını doldurduklarını söyledi. Köprülü, "Türk Amerikan Cemiyeti kurulduğunda bütün ABD genelinde sadece 2 bin sivil toplum kuruluşu vardı." dedi.

Gösterimin ardından yönetmen Hacıhafızoğlu'yla söyleşi yapıldı.

Festivalinin kapanış gösteriminin ana sponsoru Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya da filmin gösterimine katılırken, filmin ardından izleyicilere yoğurt ikram edildi.

31 Mart Perşembe günü Nadide Hayat filmiyle başlayan festivalde, Türkiye’nin 2016 yılı Oscar adayı Sivas filminin New York prömiyeri yapıldı, Fransa’nın 2016 Oscar adayı Mustang de gösterildi.

Festivalde ayrıca 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 4 dalda Altın Portakal kazanan "Sarmaşık" ile "Limonata" ve "Motör" filmleri yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler