Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

Göreme Belediye Başkanı Cingil, Avrupa’lı gençlere beldenin tarihi ve turistik yerlerini anlattı

NEVŞEHİR (AA) - Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen gençlere beldenin tarihi ve turistik yerlerini anlattı.

Avrupa Birliği (AB) Gençlik Projeleri kapsamında Türkiye’ye gelen 44 genç, Göreme’nin tarihi ve kültürel özelliklerini Cingil’in ağzından dinledi.

Norveç, İngiltere, Romanya ve Polanya’dan "Sanat ve Yaratıcılık" adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi dolayısıyla Kapadokya’ya gelen gençler, Kapadokya’da sanat ve kültür öğelerini hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonunda Başkan Cingil, öğrencilere Göreme’yi tanıtıcı ürünlerin olduğu çanta hediye etti.

Öğrenciler ise, Başkan Cingil’e ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti.

Proje kapsamında gelen öğrenciler, bir haftalık program sonunda tekrar ülkelerine dönecek.


- Sokak oyunları şenliği düzenlendi

Gülşehir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları öncesi sokak oyunları şenliği düzenlendi.

Gülşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği çerçevesinde organize edilen sokak oyunları etkinliğinde, çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş "Seksek, Mendil Kapmaca, Aç Kapıyı Bezirgan Başı, Yakartop, İp Atlama, Köşe Kapmaca, Halat Çekme Oyunu, Körebe, Yağ Satarım Bal Satarım, Ebe Sobe Bir İki Üç, Tek Kale Maç (Futbol), Voleybol, Kedi-Fare Oyunu, Kutu Kutu Pense" gibi sokak oyunlarını oynadı.

Gülşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çim sahada gerçekleştirilen programa katılan Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, öğretmenler öncülüğünde sokak oyunlarını oynayan ilkokul öğrencilerine eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler