Nevşehir'deki FETÖ/PDY davası

Nevşehir'deki FETÖ/PDY davası

KHK ile meslekten ihraç edilen Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyesinin yargılanmasına başlandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, eski Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) öğretim üyesi Ü.Z. ilk kez hakim karşısına çıktı.

Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Seydişehir T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Ü.Z, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

FETÖ ile ilgili bir bağlantısının olmadığını öne süren Ü.Z, darbe teşebbüsü sırasında NEÜ'nün bir projesi kapsamında yurt dışında olduğunu belirtti.

Aynı üniversitede öğretim görevlisiyken daha sonra ihraç edilen tutuklu sanık M.H'nin, kendisi hakkında "FETÖ üyesi" şeklindeki ifadesinin sorulması üzerine sanık Ü.Z, M.H. ile aralarında husumet olduğunu ve bu nedenle iftirada bulunduğunu iddia etti.

Ereğli T Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile ifade veren M.H. de "Rektörlük seçimi öncesinde Ü.Z. bana 'Cumhurbaşkanının gönderdiği adaya mı oy vereceksin?' dedi. Ben de 'Cumhurbaşkanı Erdoğan milletin sevdiği birisi.' dedim, bana bağırdı ve tartıştık. Daha sonraki günlerde odama çağırdım ve 'Benim yaşım seninkinden büyük beni bir daha milletin içinde azarlama.' dedim. Ü.Z. ise 'Darbe olursa diye seni uyarıyorum, seni seviyorum o yüzden böyle yaptım.' dedi." şeklinde konuştu.

M.H'nin ifadelerini kabul etmediğini vurgulayan Ü.Z, sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi, Ü.Z'nin ev ve iş yerindeki aramada elde edilen dijital verilerin içeriğinin emniyetten talep edilmesi için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :