NEÜ'de 15 Temmuz paneli

NEÜ'de 15 Temmuz paneli

Necmettin Erbakan Üniversitesince (NEÜ) alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla, "15 Temmuz Öncesi ve Sonrası Analizi, Yaşananların Geleceğe Etkileri" paneli düzenlendi.

 Necmettin Erbakan Üniversitesince (NEÜ) alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla, "15 Temmuz Öncesi ve Sonrası Analizi, Yaşananların Geleceğe Etkileri" paneli düzenlendi.

NEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Meram Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Bülbül, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün en gizli ve en sinsi ihanet şebekesi olduğunu belirtti.

FETÖ'nün küresel bir proje olduğuna işaret eden Bülbül, "Türkiye, medeniyetler tarihi açısından ötekisi olmayan bir medeniyettir. Varlığını bir öteki devlete borçlu olmayan bir ülkedir. Türkiye küresel şer odakları tarafından vesayetsiz bırakılmayacak bir ülkedir." ifadesini kullandı.

Bülbül, bu konunun din adamları, psikologlar, siyaset bilimcileri, sosyologlar ve özellikle din adamları tarafından çok net bir şekilde ortaya konması gerektiğinin altını çizdi.

Panelistlerden Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin de 2008 yılında kaleme aldığı "ABD’nin Müslüman Savaşçıları" yazısında FETÖ mensubu kişilerden söz ettiğini belirtti.

Bu kişileri, "Tipi bizden olup da çipi bizden olmayanlar." olarak nitelendirdiğini söyleyen Şahin, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların amacının milli iradeyi gasp etmek olduğunu kaydetti.

15 Temmuz'da yaşananların bir "CIA darbesi" olduğunu söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu darbe, ABD'nin, Türkiye'nin gittiği yolu kendi çıkarına ters gördüğü için kendi yetiştirdiği kişiler üzerinden yaptığı bir darbedir. Ülkemizdeki bu darbe girişiminin Orta Doğu'daki darbelerden bir farkı var. Doğrudan işgal Anadolu topraklarında işlemiyor. Doğrudan işgale kalktığınızda bu topraklar o işgali geri kusuyor.

Topraklarımızı doğrudan işgal edemeyeceklerini bildikleri için zihin işgali ile işgal etmeye kalktılar. Bunu da siyaset gibi geçici değil, kalıcı olan bürokraside var olarak yapmaya çalıştılar. 15 Temmuz gecesi vatan sevgisinin birçok örneğine şahit olduk. ‘Ev kira ama vatan bizim’ pankartından anlaşılacağı üzere bu halk bu toprakları kimseye vermez."

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan ve İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'nın da birer konuşma yaptığı panelin moderatörlüğünü Takvim Gazetesi köşe yazarı Ekrem Kızıltaş yaptı.

Program panelistlere ödül takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

uzmanlar-15-temmuz’u-bilimsel-olarak-neu’de-masaya-yatirdi-(3).jpg

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :