Seyit Küçükbezirci

Seyit Küçükbezirci

NEÜ Eğitim Fakültesi’nde özgün bir konferans: ‘Kın Nesreyn’

 

Çok nitelikli bir söyleyişe katıldım; Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği “ öğrencileri düzenlemişti.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, yani, gönlümdeki adı ile “Selçuk Eğitim Enstitüsü benim Aşkım” ..1966’da ‘öğretmenlik’ oradan uçmuştum.

Kapıda karşıladı ,Almanca Öğretmenliği Bölüm Başkanı, “Zarif Profesör” Ali Osman Öztürk …Konferansçı, Avukat Yazar Fatma Şeref Polat..

Konferansının konusu Selçukya Kültür Sanat Yayınları “arasında yayınlanan son kitabı ,”Kın Nesreyn.. Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu, öğrencilerle dolu; konferanslara sempozyumlara gösterilen ilgi den çok çok fazlası.. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık da bizimle birlikte..

ne-22.jpg

Dekan Kırbıyık, Yazar Fatma Şeref Polat, konferansa katılan öğrencilerle.. 

 

 

PROF. DR. ALİ OSMAN ÖZTÜRK: ”ÖĞRENCİLERİMİZLE YAŞADIKLARI ŞEHRİ TANITMAK ÇABASINDAYIZ.”

Mevlana, Şems, Anadolu Selçukluları yüzyılı üstüne özgün araştırmaları ve romanları ile tanın Fatma Şeref Polat sahnede: Almanca Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Önce, yazarın yaşamını konu alan tanıtım filminin sunulacağını duyuruyor. Almanca öğrencilerinin hazırladıkları “Fatma Şeref Biyografisi” filmi gerçekten bir yenilik, etkinliği sıradanlıktan çıkartıyor.

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk konferansın uyguladıkları “Sosyal Öğrenme Projesi “kapsamında, öğrencilerin yaşadıkları şehri tanımaları amacıyla düzenlendiğini belirtti. Prof. Öztürk’ün konferansı açış konuşması özetle şöyle:

“FATMA ŞEREF POLAT KİTAPLARI İLE YAPI MAYANI YAPMAKTA, OKURUNU O YÜZYILLARDA YAŞATMAKTA”

“Ve şimdi karşınızdayız. Konuk yazarımız Fatma Şeref Polat, yalnızca yazdıklarıyla değil, aynı zamanda üç kulvarda yürüttüğü eğitimi ve kişisel kariyeri bakımından da renkli bir şahsiyettir. Öğrencilerimizde ve okurlarında kişisel kariyer yolunda edebi, tarihsel ve kültürel duyarlık geliştirmek açısından Konya'mızın önemli simalarından biridir.

"Aşk Güneşe Benzer" romanında "Selçuklu tarihinin sosyal-siyasal arka planını ve kadın faktörünü ihmal etmeyerek alt öyküleri ve kurgusuyla farklı, özgün" tahayyül gücüyle karşımıza çıkar: "...bugüne kadar yapılmayanı deneyerek: Mevlana, Şems ve Kimya Hatun'u; Selçuklu, Bizans, Moğol üçgeni

neu--(2).jpg

arasında sıkışmış, gizli ve aleni teşkilatlar yarımadası Anadolu'daki kültürel, ticari, siyasi pozisyonlarıyla, yaşayan, kanlı canlı insanlar olarak okuyucuya sunarken bu özel insanlara, dostluklarına ve aşklarına gerçekten dokunma hissi yaratarak dikkat çekti." (Kın Nesreyn Yazıları, s. 5)

Yazarın bu üslubunu ‘Kın Nesreyn Yazıları’nı oluşturan yazılarda aynen bulabilirsiniz. Bizi ona yönlendiren başlıca özelliği bu oldu. Kitabı okurken, Konya'nın Gevale Kalesi'ne, Sille'deki Aya Eleni Kilisesi'ne, Alaeddin Tepesi'nde şehit edilen Aya Thekla efsanesine, Sultan II. Kılıçarslan'ın, adı Venüs gezegeninde bir tepeye verilen kızı Gevher Nesibe Sultan'ın hüzünlü hikâyesine, şanlı Miryokefelon savunma savaşına karar veren efsane komutan II. Kılıçarslan'a dokunduğunuzu hissedersiniz. Kısa kısa, ama derinlemesine nüfuz edeceğinizi düşündüğümüz konu ve insanların neliği ve kimliği kişiye göre değişir elbette. Geniş katılımlı (herkese açık) düzenlediğimiz bu etkinliğin konusu sadece Konya'da öğrenim görenleri değil, burada yaşayanların herkesi ilgilendirmektedir: "Tarih ve Kültürüyle Seçilmiş Belde Konya'ya Farklı Bir Bakış".*

Bu konferansla, Mevlana haftasına girdiğimiz bu günlerde bu iklimi yaratan Konya kadim kültürüne edebi bir tatla ışık tutan Yazar Fatma Şeref Polat'a davetimize icabet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Organizasyonda görev alan ve katılan her kademeden öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum”

neu--(3).jpeg

Soldan Prof. Dr. Kırbıyık, Fatma Şeref Polat, Seyit Küçükbezirci, Öğretim Görevlisi Gülgün Sertkaya, Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Öğretmen Fatih Şahin 

HER ALMANCA SINIFINDAN BİR KUCAK ÇİÇEK

Yazar Fatma Şeref Polat, konferansını bitirince az rastlanan, belki de ilk bir sürprizle karşılaşıldı. Biz, fakülte adına bir çiçek verilmesini bekliyorduk.. Ama birinci sınıflarda bir çiçek, ikinci sınıflarda bir çiçek, daha üçüncü, dördüncü sınıflarda birinci çiçek daha..

Yüze yakın Almanca öğrencisi ellerinde Fatma şeref Polat’ın yeni kitabı “Kın Nesreyn” imza kuyruğunda… Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ‘la ilgisi olarak konferansın yetkilisi hocası Prof. Dr. Ali Osman Öztürk açılış konuşmasında sonunda söyle diyor: “Konferansımız Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın maddi ve manevi desteği ile gerçekleşmektedir. Sayın Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık’ın şahsında üst yönetime sonsuz teşekkürü borç biliyoruz”

neu--(1).jpeg

Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Yazar Fatma Şeref Polat’a teşekkür belgesi verirken.. 

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MEHMET KIRBIYIK BÂBINDA

Yazar Fatma Şeref’in konferansında sonra Eğitim Fakültesi Dekan Mehmet Kırbıyık bizi dekanlık odasında ağırladı.

iki yıl önce, 1966 yılı Selçuk Eğitim Edebiyat 2/A öğrencileri olarak  mezuniyetimizin 50.yılında adı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi olan okulumuzda sağ kalanlarımız toplanmıştık. Dekan Mehmet Kırbıyık “Hoş geldiniz mensubumuz kardeşlerimiz diye karşılayıp gün boyu ağırlamıştı. Prof. Dr. Kırbıyık’ın görevinde “Kıyafeti” bir bilim adamı olduğu kanaatimizi, izin verdiği konferansla daha da pekiştirdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.