NEÜ, Dünya Genç Üniversiteler Sıralamasında 2. Sıraya Yerleşti

NEÜ, Dünya Genç Üniversiteler Sıralamasında 2. Sıraya Yerleşti

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye'den katılan 58 üniversite arasında Dünya Genç Üniversiteler 2024 sıralamasında 8. sıraya yükseldi ve devlet üniversiteleri arasında da 2. sıraya yerleşti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Türkiye'nin gururu olarak adını Dünya Genç Üniversiteler 2024 sıralamasında bir kez daha duyurdu. NEÜ, geçtiğimiz yıla göre 2 sıra yükselerek genel sıralamada 8. ve devlet üniversiteleri arasında 2. sıraya yükseldi.

Öğretim Kategorisinde Türkiye'nin Zirvesinde

NEÜ, "Öğretim" kategorisinde Türkiye'deki üniversiteler arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zirvede yer aldı. Dünya genelinde 673 üniversite arasında 38. sıraya yükselerek başarısını taçlandırdı.

Ulusal ve Uluslararası Başarılar

NEÜ, Türkiye'den katılan 58 üniversite içinde 8. sırada yer alırken, devlet üniversiteleri arasında da 2. sıraya yükseldi. Ayrıca, uluslararası alanda da adından söz ettiren NEÜ, Times Higher Education'ın Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması'nda üçüncü kez yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Başarılarının Sırrı: Öğretim ve Uluslararası Görünürlük

NEÜ'nün başarısının temelinde öğretim kalitesi ve uluslararası görünürlük yatıyor. Öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, uluslararası görünüm ve sanayi gibi kriterlerde üstün performans gösteren NEÜ, Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve uluslararası standartlardaki akademik çalışmalarıyla geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.