"Nefes" sergisi sanatseverlerle buluşacak

"Nefes" sergisi sanatseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Ebru sanatçısı Firdevs Çalkanoğlu'nun "Nefes" adlı ebru sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyarete açılacak.Konuya ilişkin...

İSTANBUL (AA) - Ebru sanatçısı Firdevs Çalkanoğlu'nun "Nefes" adlı ebru sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyarete açılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergi, yarın 19.30'da sanatseverlerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şen, bir çalışmanın özgünse sanat eseri olma şansı olduğunu belirterek, "Yeni ve kendinden öncekilerden farklı olmayan bir eser sanat olamaz. Çok iyi işçiliğe ve yüksek piyasa değerine sahip olması, bir şeyin sanat eseri olmasını sağlamaz. Biricik olmayanı, geleneğe yeni bir değer katmayanı tarih, sanat alanından eleyecektir." ifadelerine yer verdi.

Küratör Şen, Çalkanoğlu'nun gelenekle kurduğu bağın ve özgün tavrının her zaman dikkatini çektiğine işaret ederek, "İnanıyorum ki yaptığı eserler tartışılacak, sanat teorilerinin öznesi olacak ve geleceğe kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Açılışın ardından Necdet Kaya da konser verecek.

Çalkanoğlu'nun ebru sergisi 14 Aralık'a kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :