Necip Fazıl'ın 'Bir Adam Yaratmak' oyunu Konyalılarla buluştu

Necip Fazıl'ın 'Bir Adam Yaratmak' oyunu Konyalılarla buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Necip Fazıl Kısakürek'in unutulmaz eseri "Bir Adam Yaratmak"ı vefatının 41. yılında sahneledi. Yoğun ilgi gören oyun, Selçuklu Kültür Merkezi'nde seyircilerle buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 41. yılında unutulmaz eseri *“Bir Adam Yaratmak”*ı sahneledi. Konyalı tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Selçuklu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Necip Fazıl’ın torunu Emrah Kısakürek'in de izlediği oyun, derin felsefi düşünceler ve insan ruhunu işleyen temalarıyla seyircilerden tam not aldı.

tiyatro.jpg

Ferdi Dalkılıç’ın yönetmenliğini üstlendiği, psikolojik bir dram niteliğinde olan “Bir Adam Yaratmak”, Necip Fazıl Kısakürek tarafından 1937 yılında kaleme alındı. Türk tiyatrosunun ve Necip Fazıl’ın önemli eserlerinden biri olan bu oyun, seyircilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Oyun, 2 perde ve 120 dakika süreyle seyircilerle buluştu. Yoğun ilgi nedeniyle, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00 ve 19.00’da, yine Selçuklu Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.