Myanmar'daki ara seçimler

Myanmar'daki ara seçimler

Seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, parlamentodaki boş 13 koltuktan 7'sinin sahibi Aung San Suu Çii liderliğindeki NLD oldu

ANKARA (AA) - Myanmar'da parlamentodaki boş koltuklara oturacak isimlerin belirlenmesi için yapılan ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlar, toplam 13 koltuğun 7'sini iktidardaki Ulusal Demokrasi Birliğinin (NLD) kazandığını ortaya koydu.

Myanmar Times'ın haberine göre, ülkenin bin 171 üyeli meclisinde, ölüm veya istifa nedeniyle boş kalan 13 koltuk için isimlerin belirlendiği ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, 7 koltuğun sahibi Aung San Suu Çii liderliğindeki NLD oldu.

NLD'nin oyların yüzde 54'ünü aldığı kaydedildi.

Myanmar'da, 2015 yılındaki genel seçimlerden sonra ikincisi yapılan ara seçimlerin, Myanmar lideri Suu Çii ve NLD için sınav niteliği taşıdığı ifade ediliyordu.

Seçimlerde Yangon'un yanı sıra etnik azınlıkların bulunduğu Şan ve Arakan dahil bazı bölgeler için 20'den fazla parti ve 69 aday yarışmıştı.

Myanmar'da genel seçimler 2020 yılında yapılacak.

Ülkede geçen yıl yapılan ara seçimlerde toplam 94 aday, bazı milletvekillerinin kabinede görevlendirilmesi üzerine mecliste boşalan 19 koltuk için yarışmıştı.

Seçime gidilen 19 koltuğun 9'u meclisin alt kanadı, 3'ü üst kanadı, 7'si de ülkenin etnik azınlıklarının olduğu eyalet ve bölge parlamentolarında bulunuyordu.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :