Myanmar'da siyasi suçluların serbest bırakılması

Myanmar'da siyasi suçluların serbest bırakılması

Yeni hükümet şu ana kadar 138 siyasi suçlunun salıverildiğini açıkladı

YANGON (AA) - Myanmar'da göreve gelen yeni hükümet, siyasi tutukluları serbest bırakmaya devam ediyor.

Myanmar Enformasyon Bakanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, şimdiye kadar 138 siyasi suçlu, aktivist ve öğrencinin koşulsuz serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, siyasi tutukluların salıverilmesine, Myanmar yeni yılı dolayısıyla ilan edilen Thingyan tatilinin bittiği 20 Nisan'dan sonra da devam edileceği kaydedildi.

Myanmar Devlet Başkanlığı Ofisi Sözcülerinden Zaw Htay, AA muhabirine, hükümetin yeni yıl tatili sonrasında tüm siyasi tutukluları serbest bırakmayı planladığını söyledi.

Htay, "İçişleri Bakanlığı ile hapiste bulunan siyasi hükümlülerin salıverilmesi, yerel yönetim ve mahkemelerle de siyasi aktivistlere ve protestocu öğrencilere karşı açılmış davaların kapatılması için çalışıyoruz" dedi. Bu çalışmaların yine de zaman alacağını dile getiren Htay, Thingyan Yeni Yıl tatilinde de konuyla ilgili çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Serbest bırakılan 138 kişiden 69'unu eğitim yasasını geçen yıl protesto ettikleri için hapse atılan öğrenciler oluşturuyor.

Myanmar'da devlet başkanlığı danışmanı ve Ulusal Demokrasi Birliğinin (NLD) lideri Ang San Su Çi, yeni hükümetin ülkede tutuklu bulunan bütün siyasi mahkumların serbest bırakılması için çalıştığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler