Mutabakatla kurulan komisyon raporda da mutabakat arayacak

Mutabakatla kurulan komisyon raporda da mutabakat arayacak

Dört partinin ortak önergesiyle kurulan çölyak hastalığı konusunda kurulan araştırma komisyonu, raporunda da partiler arasında uzlaşma ve karar birliği arayacak - Komisyon Başkanı Tamer: - "Arzum komisyon çalışmalarındaki uyumu, komisyon raporumuza da yan

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - TBMM'de dört partinin ortak önergesiyle çölyak hastalığı konusunda kurulan araştırma komisyonu, çalışmalar sonucunda oluşturulacak raporda da uzlaşma ve karar birliği arayacak.

Komisyon Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Meclis çalışmalarında iş birliğinin önemine işaret etti.

Komisyonun çalışmaya başlamasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçtiğini hatırlatan Tamer, bu süre içinde çölyaklıları, bu alanda uzman kişileri, çölyaklıların kullandığı glutensiz ürünlerle ilgili firma temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini dinlediklerini bildirdi.

Son derece yararlı bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Tamer, şöyle devam etti:

"Amacımız, önemli bir hastalığın Türkiye açısından eksik olan bölümlerini Komisyon üyeleri olarak hep birlikte ortaya çıkarıp, gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak. Çölyak komisyonu siyaset üstü bir komisyondur. Çölyak bir sağlık konusu, siyasetin dışında kalmalıdır. Zaten bu bilinçle Komisyonumuz dört partinin ortak önergesi ile kuruldu. Çalışmalarımız açısından da rahat bir ortam oluşturduk. Komisyondaki sunumlarda ve konuşmalarda süre kısıtlaması koymayarak herkesin bilgisini, görüşünü ve önerisini paylaşmasını sağlıyoruz."

- "Bu komisyondan şerhsiz bir rapor çıkarabilir"

Gerek iktidar gerek muhalefet partilerinden olsun tüm milletvekillerinin çölyaklıların içinde bulunduğu sorunları gidermek için yoğun çaba harcadığını dile getiren Tamer, bunu da iş birliği içinde yaptıklarını vurguladı.

Çalışmalarındaki uyumu, rapora da yansıtmayı arzuladığını belirten Tamer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komisyon raporları yazıldığında muhalefet partisindeki arkadaşlarımız rapora şerh düşüyorlar. Ancak burada bir birlik oluşturabilirsek raporumuzda muhalefet şerhi olmayacağına inanıyorum. Komisyonda her açıdan tartışalım, birbirimizi Komisyonda anlayalım ama rapora geldiğimizde birlikte hareket edelim istiyorum. TBMM'de nadirdir şerh bölümü olmayan raporlar. Komisyonumuz rapor yazarken inşallah şerh ibaresi olmayacak, birlikte kararlar alıp, görüş birliği içinde bir rapor çıkaracağız. Sağlıkla ilgili bir konuda çalışan bu komisyondan böyle bir rapor çıkarabileceğimize inanıyorum."

- "Yasal düzenlemelere önderlik edebiliriz"

Sağlık konusunda siyasetin yeri olmadığını ifade eden Tamer, tüm üyelerin bu anlayışta olması nedeniyle raporun görüş birliği niteliği taşıyacağına inandığını söyledi.

Tamer, Komisyonun çalışmalarının tamamlamasının ardından ortaya çıkacak raporun, gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesine önderlik etmesini beklediklerini kaydetti.

Çölyaklıların sorunlarının çözüm bulması için yoğun çaba içinde olduklarını vurgulayan Tamer, "Nadir hayata geçen bir durumu bu komisyonun çalışmalarına yansıtmamız gerektiğine inanıyorum. Çalışmalarımız sonrasında elde ettiğimiz bulgular ışığında; dört parti birlikte kanun teklifi vermemiz gerektiğine inanıyorum. Böyle bir birlikteliği sağlayabilirsek çok anlamlı bir kanun teklifi olur." şeklinde konuştu.

Bunun tüm partilerin iş birliğini gerektirdiğine dikkati çeken Tamer, "Madem sağlıkta dört parti birlikte oldu, o zaman kanun tekliflerini de birlikte verelim diye gönlümden geçer." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler