Musul'u kurtarma operasyonu

Musul'u kurtarma operasyonu

Irak ordusu, Musul'un Mahmur ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Nasır köyünü kontrol etti ve Geyara kasabasına doğru ilerliyor

MUSUL (AA) - Irak ordusunun, Musul'un Mahmur ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki stratejik öneme sahip Nasır köyünü kontrol ettiği ve Geyara kasabasına doğru ilerlediği bildirildi.

Mahmur ilçesinde yer alan "Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı" Basın Sözcüsü Firas Beşar Sebri AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in kontrol ettiği Nasır köyü yapılan operasyon sonucu geri alındı ve çok sayıda militan da etkisiz hale getirildi. Güçlerimizin ilerleyişi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Söz konusu çatışmada Irak askerlerinin hayatını kaybetmediğini aktaran Sebri, operasyonun halen devam ettiğini ve çok sayıda militanın etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Sebri, "Militanlar, güçlerimizin ilerleyişini engellemek için mevzilerimize bomba yüklü araçlar ile saldırı gerçekleştirdi. Aynı zamanda, terk ettikleri köylerin etrafına mayın döşüyor" dedi.

Irak ordusuna ait güçlerin söz konusu köyü geri almasından sonra, yönelecekleri hedefin, Musul ve Mahmur ilçesini birbirine bağlayan Geyara kasabası olduğu öğrenildi. Bu kasaba şu anda DAEŞ tarafından askeri üs olarak kullanılıyor ve Musul'u güneyden olası saldırılara karşı koruyor.

Irak ordusu 24 Mart tarihinde, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için Mahmur ilçesinden operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler