Muşir El Mısri Konya’da

Muşir El Mısri Konya’da

Filistin Hamas Hükümet Sözcüsü Muşir Êl Mısri, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Gazze’ye uygulanan ambargonun, Türkiye’nin girişimleriyle hafifletildiğini, ancak bölgeye giriş çıkış kapılarının İsrail’in kontrolünde olması se

Filistin Hamas Hükümet Sözcüsü Muşir El Mısri, yarın akşam namazı sonrası Şerafettin Camiinden başlayıp Mevlana Kültür Merkezi’de sona erecek yürüyüşe katılıp, Mevlana Kültür Merkezi’ndeki konferans verecek. Hedader Kültür Komisyonu Başkanı Ali Eröz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Mısri, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Mescid-i Aksa’nın nelerden geçtiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. İsrail halen altına tüneller kazmaya devam ediyor. Kudüs’te İslami tarihi eserleri hep değiştiriyorlar. Süleyman heykeli için çalışıyorlar. Kudüs’te Filistinlilerin evleri yıkılarak göçe zorlanıyor ve yerlerine yeni binalar yaparak Siyonistleri yerleştiriyorlar. İsrail’in 2200 planı, Kudüs’ü tamamen yahudileştirmektir ve bu planı uygulamaya devam ediyorlar” dedi. Geciken seçimlerle ilgili bir soru üzerine Mısri “Seçimlerin bir yıl önce yapılması gerekiyordu. Ancak olaylar nedeniyle yapılamadı. Biz El Fetih ile anlaşmaya hazırız. Onlardan ön isteğimiz, İsrail ile yaptıkları görüşmelere son vermeleridir. Onların İsrailliler ile görüşme yapması bizim birlikteliğimizi zedeler. Hamas ile El Fetih’in anlaşmasını müteakip 6 ay içinde seçimlerin yapılabilmesi mümkün olacaktır” dedi. Filistin toprağının yüzde 78’inin bugün itibariyle İsrail kontrolünde olduğunu kaydeden Mısri “Filistin toprağı İslam ülkelerinindir. Sultan Abdülhamit han’ın dediği gibi bir karış Filistin toprağını Siyonistlere bırakmayız. Çünkü Bu toprakları Hz. Ömer Müslümanlara vakfetmiştir” şeklinde konuştu. Türkiye’nin Filistin’e gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden Mısri “Bugüne kadar Türkiye hükümeti bizi yalnız bırakmadı, destekleriyle yanımızda oldu. Bu ilgi ve desteğin bundan sonra da sürmesini diliyoruz. Bugünlerde Mavi Marmara baskınının 3. yılı yaşanıyor. Türk kanı ile Filistinli kanı aynıdır. Hamas’ın, Mavi Marmara baskınında şehit olan Türk kardeşlerimizin kanını yerde bırakmayacağını söylüyorum” dedi.

ERÖZ’DEN DAVET

Düzenledikleri “Kudüs özgür olsun diye” adlı program hakkında bilgi veren Hedader Kültür Komisyonu Başkanı Ali Eröz’de “Salı günü Şerafettin Camiinde kılacağımız akşam namazından sonra meşaleler yakarak Mevlana Kültür Merkezine yürüyeceğiz. Yürüyüşümüze ve MKM’deki konferansa tüm Konya halkını davet ediyoruz. Sayın Muşir El Mısri MKM’de katılımcılara hitap edecek” dedi. Kudüs’ün özgürlüğünün bütün gündemlerin üzerinde olması gerektiğine vurgu yapan Eröz “Kudüs sıradan bir belde değil. Allah orayı bize kutsal kıldı. Kudüs’te işgal kuvvetlerinin olmasına gönlümüz razı değil. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve programımıza destek olmaya çağırıyorum” dedi.