MÜSİAD SEYDİBEY, 10 ilçeyle birlikte bölgesel güç oluyor

MÜSİAD SEYDİBEY, 10 ilçeyle birlikte bölgesel güç oluyor

MÜSİAD Seydibey Şube Başkanı Yasir Dumlupınar beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile Memleket’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Seydişehir, Beyşehir, Ahırlı, Bozkır, Derbent, Derebucak, Hadim, Hüyük, Taşkent ve Yalıhüyük artık birlikte

MÜSİAD Seydibey Şube Başkanı Yasir Dumlupınar beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile Memleket’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yönetim Kurulu üyeleri Mücahit Eraslan, Soner Asma ve Ferhat Okur ile Memleket Gazetesi’ne yapıcı haberlerinden dolayı teşekkür eden Dumlupınar, Memleket Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar’a özel tasarım bir saat hediye etti.

Seydişehir’de 7 yıl önce kurulan MÜSİAD Seydişehir Şubesi, 2 ay önce Beyşehir’in katılımıyla ismini de Seydibey olarak değiştirmiş ve Ahırlı, Bozkır, Derbent, Derebucak, Hadim, Hüyük, Taşkent ve Yalıhüyük ilçeleriyle birlikte bölge iş adamlarının sesi olma yolunda büyük bir adım atılmıştı.

seydibey2.jpg

MÜSİAD Seydibey Şubesinin şimdilik 34 üyesi olduğunu belirten Şube Başkanı Yasir Dumlupınar, üye işyerlerimizde 2 bine yakın istihdam sağlandığını ve yıllık 60 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisini ciddi bir katkıda bulunduklarını söyledi.

Seydişehir ve Beyşehir’in isimlerinin nereden geldiğini de aktaran Dumlupınar, “Seydişehir’in imarı sırasında, Eşrefoğlu Mehmet Bey’in şehrin imarı konusunda yaptığı yardımlar ile Seyyid Harun Veli Hazretleri ile aralarında sıkı bir dostluk kurulmuş ve Eşrefoğlu Mehmet Bey, Seyyid Harun Hazretlerine hürmeten o dönem ismi ‘Trogitis’ olan şehre Seyyid Şehri adını koymuştur. Seyyid Şehri daha sonraları Osmanlıda ilahi emirle kurulan ikinci şehir anlamına gelen Seydişehir adını almıştır.

Seyyid Harun hazretleri de o dönem adı Süleymanşehir olan Beyşehir’e Eşrefoğlu Mehmet Bey’e hürmeten adını Beyşehir koymuştur” dedi.

Dumlupınar, “Bizler şehirlerimizi imar ve ihya eden atalarımızdan aldığımız tarihi bilinç ile küreselleşme evresini tamamlamış, artık yeni bir evreye geçmekte olan dünyamıza, bölgemizin en kısa sürede ayak uydurmasının sağlanmasının yegane yolunun bölgesel birliktelikten ve dünya ile entegrasyondan geçtiğine inanarak, kardeş ilçelerimizle birliktelikte bu yolu yürüme azmindeyiz” şeklinde konuştu.

Kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, STK’larımız, kurum müdürlerimiz, bürokratlarımız, iktidar ve muhalefet partilerimizin istisnasız tam desteklerinin bizlerle olacağına yürekten inanarak ve kendilerine bölgenin kalkınmasında her türlü desteği vereceğimizi bildirerek çıktığımız yolda Allah yardımcımız olsun” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.