Muş Valiliğinden "Halı saha" genelgesi

Muş Valiliğinden "Halı saha" genelgesi

Muş Valisi Yavuz, yayımladığı genelge ile üzerinde kar biriken halı sahaların temizleninceye kadar kapatılacağını bildirdi

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, yayımladığı genelge ile üzerinde kar biriken halı sahaların temizleninceye kadar kapatılacağını bildirdi.

Genelgede, kentte kış mevsiminin yoğun olarak hissedildiğini ifade eden Yavuz, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temini için gerek ilde gerekse tüm ilçelerde faaliyet gösteren kamu ve özel müteşebbislere ait halı sahalarla ilgili bir takım düzenlemelerin uygulamaya konulmasında fayda olacağını belirtti.

Yavuz, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri çerçevesinde, bazı tedbirlerin alınması ve bunların tatbikinin, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önemine işaret ederek, kar yağışı dönemlerinde halı sahaların mutlak suretle vatandaşların kullanımına kapalı tutulacağını vurguladı.

Vali Yavuz, şunlara dikkati çekti:

"Halı sahaların çatılarında biriken kar kalınlığı belli bir seviyeye geldiğinde ilgili kurumlar, tüzel kişiler ve gerçek şahıslar kullandıkları halı sahalarının çatılarında biriken kar ve buz kitlelerini temizleyecek veya temizletilmesine müteakip vatandaşlarımızın kullanıma açılacaktır. İlimiz genelindeki halı sahalarının çatılarında biriken kar ve buz kitleleri vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaktadır. Bundan kaynaklanabilecek tehlikelerin önlenebilmesi amacıyla halı sahaların çatılarında biriken kar yığınları temizlenirken, vatandaşın can güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde tedbirler alınacaktır. Bu tedbirlerin uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişiler hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. maddesindeki 'İl Genel Kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi hükmü' uyarınca cezalandırılacaktır. Valilik genelgesindeki uygulanmasının temin ve takibi, kaymakamlıklar, belediyeler, il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü ile diğer resmi kurumlar tarafından yapılacaktır."

Öt yandan, 14 Aralık'ta Muş merkeze bağlı Yaygın beldesinde, kar nedeniyle halı sahanın çatısının çökmesi sonucu lise ikinci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Fevzi Ekmen hayatını kaybetmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :