Mukabeleler akıllı telefonlarla tamamlandı

Mukabeleler akıllı telefonlarla tamamlandı

Darende'de gençler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kur’an-ı Kerim Mobil Uygulaması" ile ramazan boyunca camide yapılan mukabeleyi takip ederek Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

MALATYA (AA) - Malatya'nın Darende ilçesinde gençler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim mobil uygulamasıyla ramazan boyunca camide gerçekleştirilen mukabeleyi takip ederek hatimlerini tamamladı.

Ramazanın son günü olması dolayısıyla tarihi Somuncu Baba Külliyesi'ne gelerek sabah namazlarını kılan gençler, ardından cep telefonları aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an-ı Kerim mobil uygulamasından mukabeleye katıldı ve hatim dualarını etti.

Konya’dan tatil için Malatya’nın Darende ilçesine gelen Hulusi Aydoğan, Kur'an-ı Kerim’i her yere götüremediğini ama cep telefonundaki uygulama sayesinde ramazan boyunca gittiği yerlerde mukabeleye devam edebildiğini söyledi.

Öğrenci olduğu için sürekli camiye gidemediğini, uygulamanın çok işine yaradığını ifade eden Aydoğan, uygulama sayesinde camiye gidemediği halde hatmini yapabildiğini kaydetti.

İstanbul’da üniversite öğrencisi olan Yunus Emre Kaya da "Diyanetin yapmış olduğu uygulama ile ramazan boyunca mukabele takibini bazen kampüste, bazen otobüste bazen de kütüphanede yaptım. Dilediğim zaman ve yerde çok rahat bir şekilde bu ibadeti gerçekleştirilebildim. Kur’an’ı Kerim-i yanımızda taşımak zor olduğu için bu uygulama inanılmaz kolaylık sağlıyor. Günlük cüzlerimi oradan takip ettim. Son cüzü de tatil için geldiğim Somuncu Baba Külliyesi’nde katıldığım mukabelede cep telefonumdan takip ederek tamamladım. Uygulamayı geliştiren herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :