Muhafız Alayı davasında 18 tahliye

Muhafız Alayı davasında 18 tahliye

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 534 kişi hakkında açılan davada ara kararını açıklayan mahkeme, 18 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti- Mahkeme, CHP'nin davaya katılma talebinin kabul

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri Albay Ali Yazıcı ile eski Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı davada, 18 kişinin tahliyesine karar verildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, savcının ara karar için verdiği tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı yönündeki mütalaasına karşı avukatların beyanlarının alınmasıyla devam edildi.

Avukatların dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre heyet, CHP'nin suçtan zarar görme ihtimali doğrultusunda davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi.

Mahkeme heyeti, iddianamede müşteki olarak yer alan Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına iddianame ile birlikte duruşma gününü belirten davetiye çıkarılmasını da kararlaştırdı.

Sanıkların terör örgütü kaynaklı mal varlığında artış olup olmadığı ve FETÖ ile iltisaklı kuruluşlara yönelik para transferlerinin incelenmesi için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme, darbe girişiminden sonra Muhafız Alayı'nda ele geçirilen belgelerin de incelenmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğüyle ilgili yazışmaların yapılmasına hükmetti.

- 18 tahliye

Dosya kapsamındaki firari sanıkların yakalama kararlarının infazının beklenilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mustafa Turan, Mithat Bahçeli, Hasan Enes Aydos, Muhammet Mert Meydancı, Tahsin Atakan Koç, Özkan Akışık, Ramazan Daşer, Mehmet Er, Selçuk Taflıoğlu, Ahmet Bozdilki, Mustafa Demirdöğen, Cüneyt Akbuğa, Hakan Yurtdağ, Melikşah Öngöz, Halil Erel, Murat Ergün, Mustafa Şahin ve Rifat Figen'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, 22 Ocak 2018'e ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :