Müezzinoğlu AA Editör Masası'nda

Müezzinoğlu AA Editör Masası'nda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (1)- "Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmı, Türkiye'nin güçlü büyümesinden ve gelişmesinden son dönemde ciddi rahatsızlık duyuyor. Bunu özellikle 2013 Gezi olaylarından itibaren çok n

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmı, Türkiye'nin güçlü büyümesinden ve gelişmesinden son dönemde ciddi rahatsızlık duyuyor. Bunu özellikle 2013 Gezi olaylarından itibaren çok net gözlemleyebiliyoruz. Türkiye aleyhine olabilecek bütün gelişmelerin arkasında ya destekçi olarak var ya organizatör olarak varlar." dedi.

Müezzinoğlu, katıldığı Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Hollanda ve Almanya başta olmak üzere, bazı Avrupa ülkelerinin bakan ve siyasetçilerimize karşı demokrasiye yakışmayan engellemeleri oldu. Bu engellemeler neden yapılıyor?" sorusuna Müezzinoğlu, "Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmı, Türkiye'nin güçlü büyümesinden ve gelişmesinden son dönemde ciddi rahatsızlık duyuyor. Bunu özellikle 2013 Gezi olaylarından itibaren çok net gözlemleyebiliyoruz. Türkiye aleyhine olabilecek bütün gelişmelerin arkasında ya destekçi olarak var ya organizatör olarak varlar." yanıtını verdi.

Hollanda ve Almanya'nın PKK'ya geçmişten beri ciddi destek verdiğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Buradaki temel duruşları şu, Türkiye onların kontrol edebileceği bir ülke olmalı. Ekonomisiyle, demokrasisiyle daha önce olduğu gibi idare edebilecekleri, yönetebilecekleri, yeri geldiğinde müdahale edebilecekleri bir sistem olmasını istiyorlardı ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi kurduğu gün, Türkiye kamuoyuna 14 Ağustos 2001'de söylediği bir cümle vardı. 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' cümlesi. Sonra bu cümle 2008'lerden sonra 'Dünyada da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' cümlesine dönüştü. Çünkü 'One minute' cümlesini söyledi, BM'ye gitti 'Dünya 5'ten büyüktür.' dedi, Türkiye adına büyük hedefler koydu. 'Dünyanın ilk 10 ekonomisi olacak.' dedi. İşte Avrupa'yı en çok rahatsız eden bu, dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olma yolundaki bir Türkiye."

Müezzinoğlu, siyasi istikrar bozulmadığında, ekonomik istikrarın da bozulamayacağını belirterek, siyasi istikrarın bozulması, Türkiye'nin olması gereken yerde tutulması için Gezi olayları, 17-25 Aralık, 7 Haziran seçimlerindeki organizasyon ve FETÖ'nün darbe girişiminin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

- "Onlar, matematik medeniyetinin mensupları"

"Son dönemece girdi Türkiye. Çünkü istikrarın artık kolay kolay bozulamayacağı bir sistem değişikliğine gidiyor." diyen Bakan Müezzinoğlu, millet, milli irade adına güçlü bir sistemin geldiğini kaydetti.

Söz konusu ülkelerin, "Hayır" kampanyasına destek olmaya çalıştığını anlatan Müezzinoğlu, Almanya'da, Fransa'da, Hollanda'da, Avrupa'daki "Evet" kampanyasının önünün kesilmeye çalışıldığını, bunun için de akla, hayale gelmeyecek, hukukla, insan haklarıyla, demokrasiyle, ifade, hareket özgürlüğüyle alakası olmayan, iki yüzlü bir tavrın sergilendiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Onlar, matematik medeniyetinin mensuplarıdır. Matematiklerini, bu seçimler falan bittikten sonra, büyük Türkiye'nin gücünü ve dinamiğini yeniden masaya yatıracaklardır ve o matematik onları yeniden daha suhuletli, daha reel siyaset yapmaları gerektiğini onlara gösterecektir. Türkiye bu yolcuğundan vazgeçmeyecek, güçlü ve istikrarlı yolculuğunu yapacaktır. Siyasi istikrarın arkasındaki en büyük güç, millet iradesidir. AK Parti'nin de en büyük dayanağı kurulduğu günden bu güne hep millet. Bundan sonra da yine milletle beraber gidecek, milletin hak ve hukukunu koruma yönünde asla taviz vermeyecek. Bu içerideki güç odaklarına nasıl herhangi bir taviz verilmeden milletin hakkı korunduysa, dışarıdaki güç odaklarına karşı da duruşumuz son derece açık, net, dik oldu. Dik olmaya da devam edecek."

- "Halkın yüzde 90'ı karar vermiş"

"Anayasa değişiklik paketi için yapılacak halk oylamasına sayılı günler kaldı. Siz de bu kapsamda birçok ili ziyaret ediyorsunuz ve vatandaşlarla bir araya geliyorsunuz. Halk oylamasının sonucuyla ilgili bir tahmininiz veya elinize ulaşan bir anket sonucu var mı?" sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Halkın büyük bir kesimi, bana göre yüzde 90'ı, kendi içinde kararını vermiş ve bu anlamda bir 'Evet' diyen kitlenin çok büyük kesimi kararını netleştirmiş ve özünü yakalamış. Yani özü itibarıyla burada daha güçlü bir sistem, millet, demokrasi, hukuk devleti adına toplumun yüzde 50'sinden fazlasının vicdanının sesinin yansıdığı ve özü itibarıyla cumhurun, cumhurbaşkanına yetkileriyle birlikte destek, güç verdiği, sonra da hesap sorduğu güçlü bir sistem geliyor. Bunu kavramış ve buna ait kararı 'Evet' olarak netleştirmiş."

Müezzinoğlu, "Türkiye'de millet iradesi zaman zaman Cumhuriyet'in kuruluş felsefesiyle ilgili sıkıntılar oluşturabilir, dolayısıyla bu yetkileri cumhura, çoğunluğa vermek sıkıntı olur, belirli vesayet odaklarında durmasında yarar var, bunun otokontrolünün yapılması gerekir." diyen kitlenin ise "Hayır" yanıtını verdiğini anlattı.

Henüz sistemin özünü yakalamamış, "Tek adamlığa karşıyım" diyen yüzde 10'luk bir kitlenin de bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, "Soruyorum sokakta, 'Başbakan, ilçe belediye başkanı, mahalle muhtarı tek değil mi?' Dolayısıyla bir noktada iş, gelecek bir kişiye yetki verilecek. Cumhur adına bir kişinin yetkisi olacak, o da cumhurbaşkanı, icraatlarını yapacak, günü gelecek hesap soracak. Mahalle muhtarından, ilçe belediye başkanından nasıl hesap soruyorsan, günü geldiğinde analizini yapıp, değerlendiriyorsan, cumhurun başkanı olarak da onu..." diye konuştu.

- "Yüzde 10'luk kitle slogan cümlelere takılmış"

Koalisyon hükümetlerinde kaç başbakanın değiştiğinin görüldüğünü ifade eden Müezzinoğlu, "Dönüşümlü başbakanlıklar... 7 Haziran'ı hatırlayın, Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki 'Sayın Bahçeli buyur sen başbakan ol.' Peki milli irade, Sayın Bahçeli'ye mi 'Buyur, sen başbakan ol.' demişti? Bu anlamda 'Hayır' diyen kesimin kararlılığı var, 'Evet' diyen kesimin kararlılığı var. Yüzde 10'luk da bir kitle slogan cümlelere takılmış, tek adam." dedi.

Müezzinoğlu, 18 yaşındaki kişilerin milletvekili seçilebileceğine ilişkin düzenlemeye dair eleştirilere de değinerek, şu görüşlerini paylaştı:

"Çoluk çocuk Meclise mi girecek? Benim en çok üzüldüğüm kısım bu. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği yanlış, özü itibarıyla yalan. CHP gibi bir siyasi partinin Genel Başkanı çıkıyor diyor ki 'Kendi çocuklarını 2 yıl sonra milletvekili emeklisi yapacaklar.' 14 yıllık siyasi hayatımızda böyle bir şey yok. 14 yıllık sosyal güvenlik yasal düzenlemelerimizde böyle bir şey yok. Tam aksine onların döneminde bozulan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu, şimdi sağlıklı yürüyecek bir Sosyal Güvenlik Kurumu haline getirmeye çalışıyoruz. Gününü doldurup da yaşını doldurmayan, bugün de kamuoyunda karşımıza çıkan yaşa takılan, çalışan kardeşlerimiz var. Gün olarak hak etmiş, yaş olarak bekliyor. Kaçı? 47, 55, 57'yi. Bunu bekleyen milletvekilleri de var. CHP'lisi ile MHP'lisi ile AK Parti'lisi ile bekleyecekler. Sağlıklı yürüyen sosyal güvenlik sistemini kurgulamamız lazım."

- "Milletin değerlerine uygun yaparsanız başarırsınız"

İnsanları kandırma niyetiyle sığ, yalan cümlelerin söylendiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Kim olursa olsun, ister milletvekili, ister cumhurbaşkanı, ister başbakan, ister bakan, yaşını ve gününü doldurmadan emekli olma şansı yok. Bizim için 56, 57, 58'lerde ama ilk defa milletvekili olacaklar için sistem asla 60'dan önce erkekleri, 58'den önce de kadınları emekli yapmayan bir sistemimiz var." dedi.

"Milletvekili olanların askerlikten kurtarılacağı" yönünde de bir iddianın bulunduğunu anımsatan Müezzinoğlu, "AK Parti olarak sistemimizde üç dönemden fazla milletvekilliği sistematiği yok. Siyaseti milletle beraber, milletin değerlerine uygun yaparsanız başarırsınız. Onun için AK Parti 14 yıldır tek başına iktidar ve iktidarda kalıcı olmanın stratejilerini koyuyor. Niye? Milletin beklentilerini, değerlerini, hak ve hukukunu merkez alma anlayışı." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :