Müezzinoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu

Müezzinoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (2)- "Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün veya Gülen'in olduğu konusunda bir defa kamu vicdanının da yönetim vicdanının da hiçbir tereddüdü yok"- "Bundan sonraki süreçle ilgili bu millete bela olabilecek, tu

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün veya Gülen'in olduğu konusunda bir defa kamu vicdanının da yönetim vicdanının da hiçbir tereddüdü yok." dedi.

Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"FETÖ'ye karşı devletin birçok noktasında mücadele veriliyor. Bu mücadele kapsamında bugüne kadar kamudan kaç ihraç yapıldı? Akıncı Üssü'ne ait görüntülerde, darbeyi planlayanların, yönetenlerin Fetullah Gülen'in etrafındaki isimler olduğu tespit edildi. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün veya Gülen'in olduğu konusunda bir defa kamu vicdanının da yönetim vicdanının da hiçbir tereddüdü yok." yanıtını verdi.

Türkiye üzerinde hesap yapanların, istikrarını bozmak isteyenlerin bunu görmediğini, görmek istemediğini ya da farklı göstermeye çalıştığını ifade eden Müezzinoğlu, milletin ne gördüğünün önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık'tan itibaren bunu kamuoyuna keskin bir şekilde deklare ettiğini ve mücadelesini başlattığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu bildirdi.

Müezzinoğlu, 15 Temmuz'da milletin, kaderiyle, ülkenin geleceğiyle oynamak isteyen farklı grup, örgüt ve yapılar ile bunları yöneten üst akla karşı vicdanıyla, asaletiyle, cesaretiyle, ferasetiyle mücadele verdiğini anımsatarak, milletin bu süreci son derece net okuduğunu kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonraki süreçle ilgili bu millete bela olabilecek, tuzak kurabilecek başta FETÖ terör örgütünün mensupları olmak üzere, millete ve devlete hizmetle ilgili sorumluluk taşıyan hiç kimse, milletin ve devletin hiçbir kurumunda barınamamalı. Hem milletin parasını alacak, imkanını alacak hem de hainlik yapacak. Buna asla fırsat verilmeyecek, şimdi temizlik süreci 16 Temmuz'dan itibaren olağanüstü hal ile başladı. Bu anlamda rakamlar verecek olursak, kamu görevinden çıkarılan personel sayısı 70 bin 784, açığa alınıp soruşturması devam eden personel sayısı 56 bin 575, iade edilen personel sayısı 3 bin 500'ün üzerinde, toplam işlem yapılan personel sayısı da 131 bin."

- "Mağdurların başımızın üstünde yeri var"

Milli Eğitim Bakanlığından 29 bin 761, Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 bin 29, hakim ve savcılardan 3 bin 290, Milli Savunma Bakanlığından 3 bin 677, Sağlık Bakanlığından 2 bin 845, üniversitelerden 2 bin 781 kişinin görevden alındığını belirten Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ise 785 kişinin ihraç edildiğini, 463 kişinin işe döndüğünü, 284 kişinin ise soruşturmasının devam ettiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, bu süreçte "mağduriyet edebiyatı" yapanların bulunduğuna işaret ederek, "Mağduriyet edebiyatı yapanlar, aslında yeni bir FETÖ oyununun algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Rakamlarına baktığımızda biz 785 ihraç etmişiz, soruşturması devam eden 284 kişi var, iade ise 463. Demek ki iadeyi hak edenlere iade de olabiliyor." diye konuştu.

Mağdur olan, "Başım dik, alnım ak" diyenlerin başlarının üzerinde yeri olduğunu anlatan Müezzinoğlu, 15 Temmuz'da 246 şehidin, en az dörtte biri ömrünün sonuna kadar engelli kalacak 2 bin 200'e yakın gazinin olduğunu, 80 milyon milletin ağır bir bedel ödediğini belirtti.

Müezzinoğlu, "Bu mağduriyeti yok farz edip, hızlı karar verme döneminde olabilecek hataları devasa mağduriyet gibi göstermek bir algı operasyonudur. Dikkat ederseniz, CHP burada yine vardır." diye konuştu.

İhraçla, açığa almalarla ilgili nasıl çalışma grupları kurdularsa, iadelerle ilgili de titiz bir şekilde çalışan komisyonların bulunduğunu aktaran Bakan Müezzinoğlu, burada kamu vicdanını rahatsız edecek hiçbir yanlışı AK Parti'nin yapmayacağını vurguladı.

- "Bir numaranın üzerinde akıl hocaları var"

Süreçle ilgili bazı mağduriyetlerin olabileceğine işaret eden Müezzinoğlu, vicdanı temiz, kimin karşısına çıkarsa çıksın kendisini ispatlayacak rahatlıkta olanların, komisyona kendisini anlatabileceğini kaydetti.

"Biz kimseye zulüm ederek abad olma anlayışında olan bir siyasi anlayışın mensubu değiliz." diyen Bakan Müezzinoğlu, sürecin, vicdanları rahatsız edecek hiçbir yanlışı yapmama üzerine kurulduğunu aktardı.

"Akıncı Üssü'ndeki görüntülerde, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in daha önce Adil Öksüz ile yurt dışına gittiklerinin, Gülen ile görüştüklerinin net olarak ortaya çıktığının" anımsatılması üzerine Müezzinoğlu,

"Bu anlamda zaten kamu vicdanının da AK Parti yönetiminin de başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlar bir tereddüdümüz yok, bunun bir numarası belli. Bir numaranın üzerinde akıl hocaları var. Bir numara dediğimizi, Hacivat-Karagöz gibi Türkiye'nin üzerinde oynatan üst akıllar var o ayrı ama bunu FETÖ'ye bağlı, onun hani 'o bize şah damarımızdan daha yakındır.' diyecek kadar sapkın bir yapının mensuplarının bu işi yaptığından bizim de kamu vicdanının da bir tereddüdü yok." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :