MSB ile Genelkurmay Başkanlığına taşıt alımı

MSB ile Genelkurmay Başkanlığına taşıt alımı

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarına, finansmanı merkezi yönetim bütçesi ile döner sermayeden karşılanacak taşıt alınacak- Alınacak taşıtlar arasında otomobil, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon ve ambulansın yanı sı

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarına; otomobil, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon, ambulans ve bisiklet gibi taşıt alımı yapılacak. Taşıtların finansmanı merkezi yönetim bütçesi ile döner sermayeden karşılanacak.

Milli Savunma Bakanlığının 2017 yılı bütçe tasarı kitapçığında, "bütçenin nerelere harcanacağı ve bakanlığa alınacak taşıtlara" yer verildi.

Buna göre, Bakanlık bütçesiyle; Türk Silahlı Kuvvetlerinin özlük haklarının karşılanması, 2014-2033 Stratejik Hedef Planı'nın yılı programında yer alan modernizasyon projelerinin ödemelerinin yapılması, yurt sathında yayılan askeri birliklerin yakacak, elektrik, su, doğalgaz ve her türlü cari ihtiyaçlarının sağlanması, hava ve deniz sahasının kontrolü, karadan sınır güvenliği, tatbikatlar, ulaşım ve eğitim amacıyla kullanılacak kara, deniz ve hava araçlarının akaryakıt ihtiyacının tedarik edilmesi hizmet alımları ve görev giderleri ile demirbaş ve kırtasiye ihtiyacının asgari düzeyde karşılanması amaçlanıyor.

Ayrıca; Türkiye'nin üyesi bulunduğu savunma ile ilgili uluslararası kuruluşlara katkı paylarının ödenmesi, dost ve müttefik ülkelere ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla ayni ve nakdi olarak yardım yapılması, dost ve müttefik ülkelerden eğitim amacıyla gelecek askeri personelin harçlık, iaşe ve ibate giderleri ile kara taşıtı, askeri birliklerin içme suyu tesisi ve lojman büyük onarımı ihtiyacının bir bölümünün karşılanması da hedefleniyor.

- Merkezi bütçeden alınacak taşıtlar

Alınacak taşıtlar; Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hizmetlerinde kullanılacak. Finansmanı da merkezi yönetim bütçesi ile döner sermayeden karşılanacak.

Buna göre, bakanlığa; 21 otomobil, 21 station wagon araç, 15 minibüs, 1 pikap, 3 panel araç, 1 midibüs, kabin tam yüklü ağırlığı en az 3.501 kilogram olan 1 kamyon, kabin tam yüklü ağırlığı en az 12 bin kilogram olan 1 kamyon ile cinsi ve fiyatı Maliye Bakanlığınca belirlenecek 1 tane güvenlik önlemli otomobil alınacak.

Genelkurmay Başkanlığı için; 18 otomobil, 11 station wagon araç, 10 minibüs, arazi hizmetleri için 1 kaptı-kaçtı araç, 10 pikap, 16 panel araç, 1 midibüs, 1 otobüs, kabin tam yüklü ağırlığı en az 3.501 kilogram olan 1 kamyon, kabin tam yüklü ağırlığı en az 12 bin kilogram olan 2 kamyon, 4 ambulans, en az 600 cc'lik 2 motorsiklet, cinsi ve fiyatı Maliye Bakanlığınca belirlenecek 20 taşıtın alımı yapılacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere; 20 otomobil, 20 station wagon araç, 20 minibüs, 50 pikap, 40 panel araç, 46 midibüs, 7 otobüs, kabin tam yüklü ağırlığı en az 3.501 kilogram olan 1 kamyon, kabin tam yüklü ağırlığı en az 12 bin kilogram olan 5 kamyon, kabin tam yüklü ağırlığı en az 17 bin kilogram olan 14 kamyon, 10 ambulans, cinsi ve fiyatı Maliye Bakanlığınca belirlenecek 31 taşıt alımı gerçekleştirilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına; 11 otomobil, 15 minibüs, 15 pikap, 10 panel araç, 8 midibüs, 2 otobüs, kabin tam yüklü ağırlığı en az 3.501 kilogram olan 3 kamyon, kabin tam yüklü ağırlığı en az 17 bin kilogram olan 4 kamyon, 5 ambulans, cinsi ve fiyatı Maliye Bakanlığınca belirlenecek 4 taşıt alınacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için; 62 station wagon araç, 50 minibüs, 29 pikap, 21 panel araç, 26 midibüs, 3 otobüs, 3 ambulans alımı yapılacak.

Bakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarına alınacak bu taşıtların finansmanı merkezi yönetim bütçesinden karşılanacak.

- Döner sermayeden alınacak taşıtlar

Kitapçıkta, bu kurumlara alınacak, fiyatı döner sermayeden karşılanacak araçlara da yer verildi.

Buna göre, Milli Savunma Bakanlığına 2 pikap, Kara Kuvvetleri Komutanlığına 1 otomobil, 1 pikap ve 20 bisiklet alınacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 1 minibüs, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için ise kabin tam yüklü ağırlığı en az 17 bin kilogram olan 1 kamyon, 1 minibüs, 1 pikap ve 46 bisiklet alımı yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :