Mostar'da Osmanlı dönemi maket sergisi

Mostar'da Osmanlı dönemi maket sergisi

MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in Mostar şehrinde "Osmanlı Döneminde Bosna Hersek" isimli maket sergisi açıldı. Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Konjic Halk Üniversitesi...

MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in Mostar şehrinde "Osmanlı Döneminde Bosna Hersek" isimli maket sergisi açıldı.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Konjic Halk Üniversitesi ve Seyfullah Kültür Topluluğu işbirliğiyle enstitüde açılan sergide, Bosna Hersek genelinde Osmanlı döneminde inşa edilen 20 mimari yapının maketi sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Proje Koordinatörü Elmas Alic açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu projenin birçok açıdan önem taşıdığını vurgulayarak, maketlerin hazırlandığı dört aylık çalışma süresince sanatla ilgilenen gençlerin bir araya geldiklerini kaydetti.

Alic, maketlerin yapımında farklı malzemeler kullandıklarını, karton kutular ve tahta parçalarından yaralandıklarını ifade etti.

Bosna Hersek'in en ünlü eserlerinin maketlerini yaptıklarını aktaran Alic, "Maketi yapılanlar arasında Konjic şehrindeki tarihi köprü, Kljuc Kalesi, Konjic Çarşı Camii, Donji Vakuf şehrindeki saat kulesi, Gradacac ve Stolac kuleleri, Mostar Köprüsü ve şimdilerde Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından kullanılan eski Karagöz Bey Medresesi bulunuyor." şeklinde konuştu.

Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber ise, maketlerin yapımında sarf edilen çabaya şahitlik ettiğini belirterek, Konjic Halk Üniversitesi ile Seyfullah Kültür Topluluğunun önerisi olan maket sergisinin gerçekleşmesine katkı sağlamış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dilber, Türk kültürü ve Osmanlı mimarisini tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, Bosna Hersek ve Türk kültürünün ortak noktalarına dikkati çekti.

Maket sergisi, 21 Şubat'a kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :