Mobilyacılar ilkleri yapıyor

Mobilyacılar ilkleri yapıyor

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş düzenlediği toplantıda, mobilya sektöründe hayata geçirilecek “ilk”leri anlattı.

Konya Mobilyacılar Odası tarafından mobilyacılar esnafına yönelik olarak düzenlenen “Konya’da ilkler” konulu toplantı mobilyacı esnafının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, sektöre getirdikleri yenilikleri anlattı.


Konya’da mobilya sektöründe yapılacak düzenlemeleri anlatan Oda Başkanı Günbaş şunları söyledi: Mobilyacılar Odası olarak esnafımızın ve tüketicilerin haklarını korumak için bazı projeler geliştirdik. Bu projelerle mobilyacılık sektörünü ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Uygulama koyduğumuz yenilikler Konya’da ilk defa gerçekleştirilecek.


Fiyat listeleri mecburi olacak


Üyelerimize fiyat listeleri dağıttık. Bu fiyat listeleriyle tüketici ve esnaf arasındaki itilafları ortadan kaldıracağız. Fiyat listesine göre isteyen tüketici istediğim mobilyayı yine istediği imalatçıya yaptırabilecek. Mağazalarda ise satılan ürünlerin üzerinde mutlaka fiyat listesi bulunacak.


Ölçüm şartnamesi


Mobilya üretim ve fiyatlandırmasında kullanılan ölçüm teknikleri ile ilgili resimli ve çizimli  bir ölçüm şartnamesi hazırlayarak üyelerimize dağıttık. Bu şartnamede yer alan çizim ve ölçüm teknikleri kullanılarak fiyatlandırma yapılacak. Odamıza üye tüm üreticiler bu şartnameyi kullanacaklar.


Sözleşme defteri kullanılacak


Mobilyacı esnafımız ile tüketici arasında yapılacak alışverişlerde mutlaka sözleşme defteri doldurulacak ve taraflar bu deftere imza atacaklar. Herhangi bir ihtilaf halinde Oda olarak sözleşme defterine bakacak ve karar vereceğiz. Özellikle tüketiciler, mobilya yaptıracakları zaman, yapılacak ürünün detaylarını bu deftere yazdırmalı ve altını imzalamalılar.


Oda garantisi


Mobilyacılar Odası’na üye olan işyerlerinin camlarında “Bu işyeri Mobilyacılar Odası Üyesidir” ibaresi bulunan  çıkartmalar yapıştırdık. Tüketiciler mağdur duruma düşmemeleri için mutlaka bu ibarenin bulunduğu işyerlerinden alışveriş yapmalılar. Bu ibarenin olduğu işyerlerinin üretimleri odamızın garantisi altındadır. Oda olarak tüketicilerimizin ve esnafımızın haklarını savunuyoruz.


Tüketiciler ürün alırken dikkat etmeli


Son zamanlarda her köşe başına mobilya mağazası açıldığını ve böylece  kalitesiz, garantisiz üretimlerin tüketiciye sunulduğuna dikkat çeken Günbaş ayrıca şunları söyledi: Tüketiciler kaliteli mobilyayı tercih etmeliler. Uzan vadede bu daha avantajlıdır. Odamıza üye olan  mobilya üretim işletmeleri ve satış mağazalarındaki tüm ürünler ile ilgili şikayetlerde odamız tüketici ve üretici arasında arabulucu olacaktır. Tüketicilerimizin haklarının korunması ile ilgili olarak oda üyelerimize gerekli uyarıları yapıyoruz. Memleket