Mobil giyim bankası ihtiyaç sahipleri için yola çıktı

Mobil giyim bankası ihtiyaç sahipleri için yola çıktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde “Mobil Giyim Bankası” olarak dizayn edilen belediye otobüsü taşra mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunmak üzere yola çıktı.

Beyşehir’de, uzun yıllar belediye otobüsü olarak şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve bir süre cenaze hizmetlerinde de taşıma aracı olarak kullanılan otobüs, veren elle alan eli buluşturmak amacıyla “Mobil Giyim Bankası” haline dönüştürüldü. Beyşehir Belediyesi’nin içerisindeki koltukları söktürdükten sonra raf ve askılıklar ile soyunma kabini yerleştirerek yeniden dizayn ettiği gezici giyim bankası haline dönüştürülen emektar otobüs, ilçenin özellikle uzak mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin yardımı için bölgede ring yapmaya başladı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, belediyenin yeni Mobil Giyim Bankası’nın ilk olarak Bayavşar Mahallesi’nden başlayarak ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım hizmeti vermeye başladığını söyledi. Daha önce belediyenin şehir içi ulaşımda yolcu otobüsü olarak kullandığı otobüsün, daha sonra cenaze hizmetleri kapsamında kabristana yolcu taşımaya devam ettiğini belirten Özaltun, “Aslında geçmişi, fazla hizmetlerle dolu olan bir araçtı. Belediyemiz imkanlarımız sınırlı olduğu için bu otobüsümüzü atmaya ya da satmaya gönlümüz elvermedi. Dedik ki, başka bir şekilde kullanalım, değerlendirelim diye düşünürken, iç hacminin geniş ve uzunluğunun da müsait olması nedeniyle mobil giyim bankası haline dönüştürmeye karar verdik. Emektar otobüsümüz bundan böyle de giyim bankası olarak bölgeye hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

“YARDIMLARIM İHTİYAÇ SAHİBİNİN AYAĞINA KADAR ULAŞMASINI SAĞLIYORUZ”
Beyşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri evde bakım hizmetleri ile özellikle bakıma muhtaç ve yaşlı insanların hayır dualarını almaya başladıklarını ama bunu yeterli görmediklerini ve ihtiyaç sahibi olan daha geniş kitlelere ulaşarak hayır duası aldıkları insan sayısını artırmayı arzu ettiklerini dile getiren Özaltun, 67 mahallesiyle taşrada geniş bir coğrafyaya sahip Beyşehir’in uzak mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yerinde giyim yardımı yapmak amacıyla hizmet vermek istediklerini belirtti. Yardımı, özellikle Beyşehir’e gelemeyecek durumda olan yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelerinin ayaklarına kadar ulaştırmak düşüncesinden yola çıkınca Mobil Giyim Bankası projesini hayata geçirmek için harekete geçtiklerini anlatan Özaltun, “Giymedikleri veya ellerinde fazla olan kıyafetleri vatandaşlarımız bize getiriyor. Biz de bunların temizliğinin yapılması ve bakım kontrolünün yapılmasının ardından otobüs içerisine yerleştirerek, ihtiyaç sahiplerinin ayağına kadar ulaşmasını sağlıyoruz. Beyşehir ve Konya’da, sanıyorum Türkiye genelinde de ilk uygulama. Amacımız dua almak. Biz bu dualarla güçleniyoruz, güçlenmeye de devam edeceğiz. Bizim aldığımız bu duaları bu kıyafetleri getiren hemşehrilerimiz de alıyor. Dolayısıyla biz onlar adına bu hizmete aracılık ediyoruz. Birçok faaliyette müşterek çalıştığımız Göl Fenerimiz giyim noktasında ilk etapta bize bu desteği verdi” ifadelerini kullandı.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZIN YETİŞEMEDİĞİ YERLERDE BU AÇIĞI KAPATMAK İÇİN VARIZ”
Başkan Özaltun, “Biz sivil toplum kuruluşlarımızın yetişemediği yerlerde bu açığı kapatmak için varız diyoruz. Otobüsümüzde, hayırseverlerimizin bağışladığı giyim ile alakalı ceket, penye, etek, pantolon, ayakkabı, her tarz kılık kıyafet var. Raflarımıza bu şekilde yerleştirme yaptık. Otobüsümüzün en arka kısmında ise denemek isteyen ihtiyaç sahibi ailelerimiz için soyunma kabini yaptık. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, gezici otobüsümüz ihtiyaç sahibi ailelerimizin ayağına kadar yardım götürmeye devam edecek. Bugün bu hayırlı hizmete Bayavşar Mahallemizden startı verdik, sırasıyla otobüsümüz diğer mahallelerimizi de dolaşacak. Vatandaşlarımızdan, hayırseverlerimizden, özellikle ilçe dışında konfeksiyon atölyesi olan hemşehrilerimizden ellerinde kullanmadıkları kılık kıyafet varsa, bizlere ulaştırmalarını bekliyoruz. Bağışlar Zabıta noktamız vasıtasıyla yapılabilir. Biz bu giyim malzemelerini onlar adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak faydalanmalarını sağlayacağız inşallah. Biz, otobüsümüzle, ekibimizle bu hizmete aracılık yapmış olacağız” şeklinde konuştu.
Özaltun, Mobil Giyim Bankası’nın geldiği Bayavşar Mahallesi’nde, yardım hizmetinden istifade eden ihtiyaç sahibi aileleriyle bir araya gelip sohbet ederken, küçük çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye etti. Beyşehir Belediyesi Mobil Giyim Bankası, Bayavşar’ın ardından Gökçimen ve Esence mahallelerinde de ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluştu.iha

*/*/*/*/

İŞKENCECİ KOCASINI ÖLDÜREN KADINA 15 YIL HAPİS
Konya’da geçen yıl yanlarında çalışan işçiyle gönül ilişkisi yaşadığı gerekçesiyle kendisini eve kapatarak 4 gün boyunca işkence ve cinsel saldırı uyguladığı iddia edilen kocasını tabancayla vurarak öldüren kadın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet duruşması davasına tutuklu sanık eşini kasten öldürme suçundan yargılanan T.G., sanık ve maktul yakınları ile taraf avukatları katıldı. Müşteki ve sanık avukatlarının savcının esasa ilişkin mütalaasına itirazlarını sunmalarının ardından mahkeme heyeti dosyayı karara bağlayacağını belirtti. Mahkeme heyeti önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği T.G.’ye haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak kadının hapis cezasını 15 yıl olarak açıkladı.
Olay, 2014 yılı Haziran ayı içerisinde İçeri Çumra Mahallesi Astım Yaylası’nda müstakil bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre, çiftçilikle uğraşan Ömer G. (33) 11 yıllık karısı T.G.’nin (27) yanında çalışan A.E ile kendisini aldattığını telefon mesajıyla öğrenmesinin ardından karısını yayla evine götürerek işkence uyguladığı öne sürülmüştü. Ömer G. iki çocuğunun annesini 4 gün boyunca eve kilitleyerek aç ve susuz bırakmış, eziyetlere daha fazla dayanamayan T.G. ise kocasını tabancayla vurarak öldürmüştü. T.G. kocasını vurduktan sonra gittiği kayınpederinin evinde jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. iha