Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

Yargıtay, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 36 sanık hakkında verilen 25 yıl hapis cezasını onayladı

KAHİRE (AA) - Mısır’da Yargıtayın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 36 sanık hakkında verilen müebbet (25 yıl) hapis cezasını onayladığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yargıtay, kamuoyunda “Kalyub zirai yolunu kesme olayları” olarak bilinen davada yargılanan Bedii ve aralarında eski Tedarik Bakanı Basim Avde'nin de yer aldığı 36 sanığın, kendilerine verilen 25 yıl hapis cezasına yaptığı itirazı reddederek cezayı onayladı.

Mahkemenin, 18 yaşından küçük olan sanık hakkında daha önce verilen 3 yıl hapis cezasını da onayladığını belirten yargı kaynakları, mahkemenin hükmünün nihai olduğunu kaydetti.

Şubra el-Hayme Ceza Mahkemesi 5 Temmuz'da aralarında Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, darbe karşıtı Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, Avde, eski milletvekili Muhsin Radi, HAP liderlerinden Ahmed Muhammed Diyab'ın da bulunduğu 37 kişi hakkında 25 yıl hapis cezası vermiş, tutuksuz yargılanan 18 yaşından küçük sanık Şihab Abdulhadi'yi ise 3 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :